U Lukavcu sutra počinje Međunarodni sajam turizma i ekologije LIST

Preporučujemo

Sutra u Lukavcu počinje  19. Međunarodni sajam turizma i ekologije LIST 2021, koji će trajati do 18. septembra.

Ovaj sajam je proglašen manifestacijom od značaja za općinu Lukavac 2003. godine, a i Vlada Tuzlanskog kantona proglasila ga je kao projekat od značaja za razvoj privrede ovoga kantona.

Nakon što je pozicioniran kao centralni godišnji događaj za turističke djelatnike u BiH i šire, od 2018. godine Sajmu je dodana i komponenta ekologije. To je doprinijelo većem interesu različitih kompanija i drugih subjekata koji se bave pitanjem okoliša, novim tehnologijama i proizvodnjom uređaja za prečišćavanje.

Prema najavama organizatora iz Općine Lukavac i Nuhanović d.o.o. najavljeno je učešće više od 80 izlagača iz Crne Gore, Hrvatske, Srbije i BiH.

Tokom tri dana, osim izložbenog dijela, predviđen je izuzetno bogat program pratećih aktivnosti.

Velika pažnja i ove godine bit će posvećena razvoju sektora malog i srednjeg poduzetništva, koji su direktno ili indirektno povezani sa turizmom kao generatorom regionalnog i lokalnog rasta i razvoja. Jedan od važnijih ciljeva sajma, kako navode organizatori, je promocija turističkih potencijala, prirodnih resursa, kulturnog bogatstva i turističkih destinacija sa raznovrsnim sadržajima za odmor, zabavu, zdravstveni oporavak, sport i rekreaciju.

U sklopu ovogodišnjeg LIST-a održat će se više podsajamskih manifestacija, a u pitanju su skupovi na temu ruralnog i seoskog turizma i HACCAP standardizacije,  Festival hrane i pića „Bosanska sofra“, Sajamska biciklijada, Novinarska kotlićijada, Izbor za Miss BiH, potpisivanje protokola o saradnji turističkih organizacija Lukavca i Ulcinja i brojne druge.

Sajam će biti završen koncertom benda Divanhana, 18. septembra u 20,00 sati, na platou Centra za kulturu Lukavac.

Ulaz će tokom sva tri sajamska dana biti od 10 do 19 sati i bit će besplatan za sve posjetioce.

(RTV GD/RTV TK)

Najnovije

spot_img