U Hadži Džaninoj džamiji u Janjarima upriličen kolektivni iftar (FOTO)

Preporučujemo

Džemat Janjari, koji pripada MIZ Bijeljina a teritorijalno Općini Ugljevik, organizovao je večeras kolektivni iftar u Hadži Džaninoj Džamiji u ovom mjestu.

Iftaru je prisustvovalo stotinjak postača iz Janjara i okolnih bošnjačkih mjesta.

“Ovi iftari pokazuju da smo mi na ovom području, odnosno u Janjarima, Atmačićima, Glinjima i Srednjoj Trnovi, svoji na svome. Sama činjenica da je Općina Ugljevik sponzor, je dobar put i pokazatelj da se i naši sugrađani druge vjeroispovjesti raduju ramazanu”, kazao je glavni imam MIZ Bijeljina, Samir ef. Camić.

Iftaru u Janjarima prisustvovao je i načelnik Općine Ugljevik Vasilije Perić.

“Mi već duži niz godina imamo izuzetno dobru saradnju sa bošnjačkim povratničkim naseljima na području Općine Ugljevik. Ova saradnja može služiti za primjer i drugim lokalnim zajednicama u Bosni i Hercegovini. Mi smo ovdje u proteklom periodu iz budžeta Općine izdvojili značajna sredstva za razvoj ruralnih sredina kako bi zadržali stanovništvo na ovim prostorima. Ta praksa će biti nastavljena i u budućnosti. Želja nam je i cilj da pomognemo svima kojima je naša pomoć potrebna i to će biti i u budućnosti. Hvala svim ljudima koji su me pozvali na ovakav događaj i drago mi je da se viđamo ovakvim povodima”, kazao je načelnik Perić.

Odbornik u Skupštini Opštine Ugljevik Nihad Redžić je također istakao dobru saradnju Općine Ugljevik sa bošnjačkim povratničkim mjestima u tom kraju.

“Općina Ugljevik pomaže nam onoliko koliko je u mogućnosti. Od početka procesa povratka, odnosno od 2002. godine, Općine Ugljevik je samo za džamije na području Janjara, Atmačića, Glinja i Srednje Trnove izdvojila preko 100 hiljada KM. Značajna sredstva su uložena i u infrastrukturne projekte i ja se nadam da će ta praksa biti nastavljena i u budućnosti”, kazao je Redžić.

Iftaru u Janjarima prisustvovao je i načelnik Općine Teočak Tajib Muminović te brojni drugi gosti.

Najnovije

spot_img