U Đulićima organizovan iftar za hiljadu postača (FOTO)

U Đulićima organizovan iftar za hiljadu postača (FOTO)

2249
0
PODIJELI

U Đulićima je večeras u organizaciji mjesnog džemata , MIZ Zvornik i Udruženja građana Srednjeg Podrinja , organizovan veliki iftar za postače sa prostora cijelog MIZ Zvornik.

Iftaru je prisustvovalo više od hiljadu postača , a ovo je bila prilika da se na jednom mjestu okupe Bošnjaci sa prostora koje obuhvata MIZ Zvornik i da se pošalje poruka da su Bošnjaci svoji na svome.

Predsjednik Udruženja građana Srednjeg Podrinja dr.Elmir Jahić, kazao je da na ovaj način žele poručiti povratnicima da nisu sami.

“Pošto smo u odabranom mjesecu ramazanu, mi smo odlučili da sa povratnicima organizujemo dva iftara. Prvi je ovdje u Đulićima, a drugi će biti u Konjević Polju. Sve ovo ide u prilog jedinstvu Bošnjaka u Podrinju i namjeri da istrajemo u našim ciljevima”, kazao je Jahić.

Iftaru u Đulićima prisustvovale su brojne ličnosti iz vjerskog, političkog i javnog života Bošnjaka sa ovih prostora. Tako su iftaru u Đulićima prisustvovali potpredsjednik RS-a Ramiz Salkić, poslanik u NS RS Nedim Čivić, predsjednik Fudbalskog kluba Sloboda Tuzla Azmir Husić i brojni drugi.