U akciji “Drina” u Zvorniku uhapšeno 16 osoba zbog više krivičnih djela

Preporučujemo

Policijski službenici Ministarstva unutrašnjih poslova RS-a realizuju akciju kodnog naziva “Drina” na području Zvornika koja je usmjerena na sprečavanje vršenja krivičnih djela prometa opojnih droga, nedozvoljena proizvodnja i prometa oružja ili eksplozivnih materija, nedozvoljena trgovina i drugih krivičnih djela.

U dosadašnjih aktivnostima, a po naredbama nadležnih sudova i tužilaštava uhapšeno je 16 osoba, a izvršeni su pretresi na 23 lokacije.

Prilikom pretresa pronađeno je 73,1 gram opojne droge koja svojim izgledom asocira na kokain, oko dva kilograma opojne droge koja svojim izgledom asocira na skank, 41.653 KM, 4.356 eura, tri digitalne vage, kao i drugi predmeti koji se mogu dovesti u vezi sa izvršenjem navedenih krivičnih djela.

U akciji učestvuju pripadnici Specijalne antiterorističke jedinice i Žandarmerije MUP-a Republike Srpske.

Ministar unutrašnjih poslova RS-a Dragan Lukač rekao je da je današnja akcija u Zvorniku usmjerena na borbu protiv organizovanog kriminaliteta, najvećih krivičnih djela, a u preventivnom smislu je i protiv onih koji mogu biti potencijali izvršioci određenih krivičnih djela.

“Ovdje su kriminalci sa rejtingom, među njima mnogi i povratnici, te oni koji iza sebe imaju različite i dugotrajne zatvorske kazne, sa raznim izvršenjem krivičnih djela. Svakako da ćemo ih staviti pod kontrolu i ispitati, te saznati sve ono što je bitno za otkrivanje nekih krivičnih djela”, kazao je Lukač.

(RTV GD/klix.ba)

Najnovije

spot_img