Tursunović: Ne znam što su ostali izašli sa sjednice, nisam izdajnik, nema većeg patriote od mene u Srebrenici

Preporučujemo

Salko Tursunović, novoizabrani predsjednik Skupštine općine Srebrenica, poručio je kako “nikada nije bio izdajnik i da nema većeg patriote od njega u Srebrenici”.

– Niko nije, od onih koji žive ovdje i drugdje, veći patriota od mene. Ja sam dao dio tijela. Ja sam ratni vojni invalid Armije RBiH. U Srebrenici živim 13 godina. Sarađujem i sa Srbima i sa Bošnjacima. Niko mi ne može pripisati da sam izdajnik bilo kojeg naroda – rekao je Tursunović.

Naglasio je kako ne zna razlog zbog čega su bošnjački odbornici napustili sjednicu i da on nije bio za to.

– Trebali su sačekati glasanje. Da su ostali do kraja ne bi došlo do smjene Ćamila Durakovića. Ne bi svi odbornici podržali njegovu ostavku. Ali je on Skupštinu napustio prije glasanja. Nisam za napuštanje Skupštine. Ja sam za rad svih naroda u Srebrenici, da bude bolje, a ne da stojimo u mjestu. Pričalo se o tome da se sačeka s izborom dva mjeseca, ali Srebrenica ne može trpjeti. Dovoljno je trpio naš narod – zaključio je Tursunović.

Ćamil Duraković smijenjen je danas sa funkcije predsjednika Skupštine općine Srebrenica uz 15 glasova za i jedan protiv.

(RTV GLAS DRINE/FAKTOR)

Najnovije

spot_img