Treći dan vježbe: Saradnja OS BiH i SAD na zavidnom nivou

Preporučujemo

Trećeg dana vježbe “Brzi odgovor 21” pripadnici Oružanih snaga Bosne i Hercegovine i Oružanih snaga Sjedinjenih Američkih Država izveli su prebacivanje materijalno-tehničkih sredstava sa poligona za obuku OSBiH Manjača na poligon za obuku OSBiH Glamoč, u cilju realizacije bojevog gađanja na toj lokaciji.

– Razmještaj snaga na zadate lokacije je obavljen uspješno. Svi elementi su osigurani i obavljene su pripreme za bojevo gađanje na strelištu poligona Glamoč, koje će se obaviti u naredna tri dana. Međusobna suradnja pripadnika Oružanih snaga BiH i Oružanih snaga SAD je na zavidnoj razini – izjavio je direktor vježbe brigadir Slaven Blavicki.

Istovremeno, bojeva gađanja pješačkim naoružanjem su nastavljena na strelištu poligona za obuku na Manjači. U skladu s taktičkim procedurama nastavljen je proces donošenja vojnih odluka u cilju organizacije narednih aktivnosti, koje će provoditi Oružane snage BiH i Oružane snage SAD u okviru dijela zajedničkog treninga, saopćeno je iz Ministarstva odbrane BiH.

Helikopteri OSBiH i OS SAD i jučer su provodili letove za potrebe vježbe.

Najnovije