Tragedija kod Sanskog Mosta: Pored mrtvih tijela muškarca i žene ostala ruža

Tragedija kod Sanskog Mosta: Pored mrtvih tijela muškarca i žene ostala ruža

553
0
PODIJELI

Beživotna tijela muškarca i žene pronađena su jučer u podnevnim satima u blizini sela Lipnik, 29 km od od Sanskog Mosta, potvrdila je kantonalna tužiteljica Vildana Dedić.

Tijela su se nalazila ispod jednog stabla u obližnjoj šumi, a policija je stigla na lice mjesta po dojavi mještana. Prema riječima Dedićeve, radi se o muškoj osobi inicijala B.P (67) i ženi B.J. (29), a pretpostavlja se kako se radi o ubistvu i samoubistvu.

“U ovom trenutku provodimo istragu o ovom slučaju, a više detalja biće poznato nakon što bude obavljena obdukcija tijela”, rekla je Dedićeva. Nezvanično saznajemo da je na licu mjesta pronađen pištolj i prema tim informacijama muškarac je najprije ubio ženu, a potom izvršio samoubistvo. Ispod tijela, kako saznajemo, bile su novine koje su muškarac i žena prostrli ispod njih, a pored je pronađena i ruža.

Prema informacijama iz policije, obje osobe imale su prebivalište u Bačkoj Palanci, Republika Srbija, a B.P. je rodom iz sela Lipnik gdje je posjedovao porodičnu kuću koju je s vremena na vrijeme posjećivao. U ovom trenutku nisu poznati motivi ove tragedije.