Teočak: Održana likovna kolonija

Preporučujemo

Likovna kolnija “Teočak 2018.” okupila je deset umjetnika iz Tuzlanskog kantona i okoline koji su tokom dva dana kolonije učenicima osnovnih škola iz Teočaka i Ugljevika upriličili Dječiju slikarsku radionicu.

Umjetnici su slikali i crtali po slobodnoj želji na dvije lokacije u Teočaku, obalama jezera Sniježnica i dvorištu džamije Fethije u Starom Teočaku.

Likovna kolonija iznjedrila je petnaest umjteničkih djela koja su postala trajno vlasništvo BZK Preporod Teočak koja je u saradnji sa općinom Teočak nosilac kulturinh aktivnosti i pokretač novih edukativno-obrazovnih procesa.

Ističući značaj održavanja likovne kolonije za afirmaciju kulture i kulturno-unjetničkog stvaralaštva općine Teočak, predsjednik teočanskog Preporoda Enes Avdičević posebno se zahvalio općini Teočak, koaliciji za borbu protiv mržnje„ Društvo bez predrasuda„ na naporima uloženim u organizaciju kolonije, te izrazio želju da kolonija naredne godine okupi još veći broj umjetnika.

Djela nastala tokom likovne kolonije u Teočaku će biti izložena 16.07.2017. godine kao stalna postavka u Bosanskom kulturnom centru u Teočaku u čast njegova otvaranja.

Najnovije

spot_img