VIDEO / Brazilska doktorica osumnjičena za čak 300 ubistava

VIDEO / Brazilska doktorica osumnjičena za čak 300 ubistava

50
0
PODIJELI
brazilska dokrotica

Brazilska ljekarka i bivši direktorica bolnice Virginia Soares de Souza osumnjičena je za 300 smrtnih slučajeva svojih pacijenata, osim  sedam za koje joj se već sudi, saopštile su vlasti.

Ona je osumnjičena da je u bolnici u mjestu Kuritibi isključivala kiseonik pacijentima priključenim na aparate za održavanje života i davala im smrtonosne doze lijekova za opuštanje mišića.

Ona je uhapšena u februaru sa još tri ljekara i jednom medicinskom sestrom. Oni su svi zajedno optuženi za zločinačko udruživanje.

Brazilsko Ministarstvo zdravlja analiziralo je 1.700 bolničkih dosijea iz posljednjih sedam godina. Sve sumnjive smrtne slučajeve povezuju upotrijebljeni lijekovi, problemi sa aparatima za vještačko disanje i vremensko razdoblje unutar kojeg su pacijenti umirali.

Ukoliko svi sumnjivi slučajevi budu potvrđeni, ovo će nadmašiti broj žrtava najgoreg poznatog ljekarskog serijskog ubice Harolda Shipmana. Ovaj britanski ljekar je 2004. godine osuđen za ubistva 15 pacijenata u Manchesteru, a navodno je odgovoran za smrt još 260 ljudi.

Virginia Soares de Souza odbacuje sve optužbe.