Uznemirujuće: Hladnokrvno ubio 14 muškaraca u Siriji (VIDEO)

Uznemirujuće: Hladnokrvno ubio 14 muškaraca u Siriji (VIDEO)

1084
0
PODIJELI

Šokantni video iz Sirije prikazuje uznemirujuće smirenog muškarca u trenutku kada puca na 14 muškaraca koji kleče pred jamom. 

Skupina za koju “Daily Mail” piše da je previše ekstremna i za Al-Qaedu pogubila je 14 muškaraca. U video koji je objavio CNN žrtve s crnim povezima na očima kleče pred jamom koja će uskoro postati njihov grob. Član navodno opozicione grupe, užasavajuće smiren, zapucao je prvom muškarcu u stražnji dio glave. Nakon toga uslijedilo je još pucnjeva iz pištolja. Na kraju, oko masovne grobnice bilo je 14 tijela.

Video je CNN-u uručen od strane sirijskih aktivista koji pokušavaju svijet upozoriti na zločine počinjene od strane skupine poznate pod imenom ISIS. Riječ je o moćnoj skupini koja se protivi režimu sirijskog predsjednika Bašara Al-Assada, a u posljednje vrijeme u sukobu su s drugim opozicionim skupinama.

Njihove brutalne metode uključuju divljačke masovne egzekucije poput ove, a naišli su čak i na osude od strane Al-Qaede. Članovi ISIS-a navodno su nesirijski ekstremistički muslimani koji su se sirijskom ratu priključili kako bi širili svoja islamistička uvjerenja.

Ranije ovog mjeseca pojavile su se informacije da skupina surađuje s Assadovim režimom. Opozicija tvrdi da ima brojne dokaze s ratišta koji dokazuju suradnju ekstremističke skupine i vladajućeg režima u borbi protiv opozicionih sirijskih vojnih snaga, prenosi “Dnevnik.hr”