Uznemirujuće fotografije: Beba nasmrt spržena u inkubatoru?

Uznemirujuće fotografije: Beba nasmrt spržena u inkubatoru?

1012
0
PODIJELI

Policija i zdravstvena inspekcija grada Kuanzhou na istoku Kine istražuju smrt bebe koja je imala 12 dana i koja je nakon poroda bila u bolničkom inkubatoru u dječijoj bolnici. Naime, roditelji su optužili bolnicu da je beba preminula u bolovima, i to zbog, kako navode, njihovog nemara.

Osoblje bolnice tvrdi da je beba preminula od bakterijske infekcije, ali fotografije sugeriraju da je beba na leđima imala opekotine. To, tvrde roditelji, ukazuje na moguće druge uzroke smrti te nemar bolničkog osoblja.

Baka bebe Zeng Jujing kaže da su opekotine bile veoma vidljive na bebinim leđima, stražnjici i nogama, a porodica sumnja da je beba preminula od posljedica teških opekotina koje je zadobila u bolničkom inkubatoru. Beba je, kaže baka, nakon rođenja smještena u inkubator, jer su ljekari obavijestili obitelj da boluje od oštećenja srca. Mediji su objavili uznemirujuće fotografije novorođenčeta crne kože.

Porodica je sedam dana kasnije obaviještena da se beba oporavlja i, kada su već dobili informacije da će beba uskoro biti puštena kući, ali dan prije nego što je trebala izaći, nazvali su ih iz bolnice rano ujutro i obavijestili da je beba kritično. Beba je umrla nekoliko sati kasnije.

Policija i istražitelji disciplinske inspekcije ušli su u bolnicu u kojoj istražuju kako je došlo do bebine smrti. Ljekari i sestre uključeni u slučaj privremeno su suspendirani i sarađuju s istražiteljima kojima su predane i nadzorne kamere iz bolnice.
Bolnički odjel za provjeru kvaliteta potvrdio je da je inkubator u koji je beba bila smještana bio u skladu s postavljenim standardom. Obdukcija je obavljena u petak, a rezultati se očekuju za nekoliko dana.