Užas: Dvije godine skrivala živo dijete u gepeku (VIDEO)

Užas: Dvije godine skrivala živo dijete u gepeku (VIDEO)

75
0
PODIJELI

Stravična priča potresla je Francusku. Popravljajući automobil, automehaničar je u gepeku pronašao živu dvogodišnju djevojčicu. Pothranjeno i golo, čini se da je dijete tamo bilo od rođenja. Roditelji su uhapšeni. 

Obavljajući servis na automobilu, francuski je mehaničar začuo čudne zvukove. Kada je otvorio prtljažnik, imao je šta vidjeti. Unutra je bilo dijete.

‘Bila je gola, potpuno gola. Smrad je bio nesnosan. Djevojčica je ležala na vreći za smeće u prtljažniku’, rekao je šokirani Denis Latour, vlasnik automehaničarske radionice.

Djevojčica je stara između 15 i 24 mjeseca, a pretpostavlja se da je u gepeku bila od rođenja. Kada je pronađena, ležala je u vlastitom izmetu, dehidrirana i s visokom temperaturom. ‘Ni rast ni težina ne odgovaraju njezinoj dobi. Prisutna je psihološka i motorička retardacija, s uzorcima ponašanja koji ne odgovaraju djetetu te dobi’, rekao je tužilac Jean Pierre Lafite, prenosi Dnevnik.

Vlasnica automobila brzo je pronađena i uhapšena. U pritvoru je završio i njezin suprug. ‘Otac ima svoju verziju priče. Tvrdi da uopće nije znao za to dijete, ali to moramo provjeriti’, keže tužilac.

45-godišnja žena također tvrdi da za dijete niko nije znao. Kaže da ga je skrivala od rođenja. Potvrđuju to i priče ljudi s kojima se svakodnevno susretala. ‘Živimo ovdje. Gospođu nikad nisam vidio u drugom stanju. Nisam vidio ni bebu ni išta slično. Znam samo da imaju dva sina i četverogodišnju kćerku. Njih sam viđao vani’, keže jedan od susjeda.

Troje druge djece preuzele su socijalne službe. Roditelji su porijeklom iz Portugala i oboje su nezaposleni. Optuženi su za zlostavljanje i zanemarivanje djeteta, a prijeti im 10 godina zatvora.

(BPORTAL)