Ubica odrezao i pojeo dijelove tijela Bosanke Mirele Batanović

Ubica odrezao i pojeo dijelove tijela Bosanke Mirele Batanović

105
0
PODIJELI

Obdukcijski nalazi Mirele Batanović (20) iz BiH potvrdili su da motiv ubistva nisu ljubavni problemi, već da se radi o okrutnom okulno-ritualnom ubistvu koje je izvršio Aleksandar I. (20) 

Obdukcijom tijela Mirele Batanović (20), porijeklom iz BiH, koju je u noći između 8. i 9. oktobra sa više uboda nožem po tijelu i jednim u srce brutalno ubio bivši dečko Aleksandar I. (20), utvrđeno je da ubica odsjekao i pojeo neke dijelove njenog tijela.

Aleksandar je sa Mirelinog beživotnog tijela bukvalno izrezao dio kože na koji je prethodno urezao okultistički simbol, piše danas austrijski portal oe24.

Ovo samo potvrđuje ranije pretpostavke da motiv ubistva nisu ljubavni problemi, već da se radi o okrutnom okulno-ritualnom ubistvu.

Ubica je tokom jednog od saslušanja priznao policiji da je pojeo neke dijelove Mirelinog tijela, ali je nešto kasnije to opovrgao, tvrdeći da je to rekao kakao bi ga smjestili u samicu. Međutim, obdukcioni nalazi su nedvosmisleno potvrdili da je ubica govorio istinu kada je tokom saslušanja priznao kanibalizam.

Podsjetimo, prema informacijama do kojih je nakon ubistva došao austrijski Javni radio-televizijski servis (ORF), ubica Mirele Batanović, je prije zločina promijenio ponašanje i duže vrijeme provodio na raznim forumima i internet stranicama povezanim sa okultizmom i nacizmom i sektama.

Ubica koji je porijeklom Rus, inače je važio za „lošeg momka”. Na njima je sa svojim istomišljenicima dijelio svoje mračne misli i ideje, saopštio je tada ORF i dodao da razlog ubistva nije ni ljubomora ni to što ga je navodno Mirela varala, već da su motivi mnogo mračniji, podsjeća Kurir.