Šanse za ovo su jedna naspram sto miliona…

Šanse za ovo su jedna naspram sto miliona…

74
0
PODIJELI

Par iz Kalifornije stvorio je nešto toliko rijetko da su stručnjaci rekli da su šanse da se to zaista desi jedna prema sto miliona – prirodno začete identične trojke.

Jedna oplođena jajna ćelja podijeljena je na tri dijela kako bi Hana i Tom Hepner iz Kvinsija dobili svoje kćerke Ebi, Brin i Lorel.

Bebe su dobro i trenutno se nalaze u bolnici a biće slobodne da idu kući čim dobiju još malo na težini i budu u stanju da održavaju svoju tjelesnu temperaturu.

Identične trojke su toliko rijetke da je jako teško izračunati koliko se one često rađaju, a stručnjaci procjenjuju da su šansa za takvo nešto jedna u sto miliona, dok pojedini eksperti misle da su one znatno manje i iznose jednu u dvjesta miliona.

„Razmišljamo da počnemo da flaširamo vodu iz Kvinsija i da je prodajemo kao tretman za plodnost“, izjavio je ponosni otac koji svoju dvadesetdevetogodišnju suprugu opisuje kao „prilično nevjerovatnu ženu“.

„Nije imala nikakvih problema sa trudnoćom i sve je prošlo glatko“, dodao je.

Par je prilično rano saznao da će imati identične trojke tako da su imali poprilično vremena da spreme poklone koji će se naći ispod jelke.

„Znamo da će biti individue. Radujemo se da saznamo kako će se razvijati i radosni smo što ćemo moći da im pomažemo kroz to putovanje“, izjavila je Hana.