Potresna ispovijest majke: Sina godinama nisam voljela

Potresna ispovijest majke: Sina godinama nisam voljela

54
0
PODIJELI

 

U 32. sedmici Šarlen je pukao vodenjak i morala je hitno na carski rez. Rodila je blizance Olivera i Harija (Harry) i obojica su bili teški oko 1.400 grama.

 

Ljekari su ih odmah odnijeli. Nakon četiri sata majci su rekli da je Hari rođen sa samo pola lica. Dječak na jednoj strani lica nema oko, nosnicu niti uho.

 

– Počela sam plakati i izvinjavati se Marku jer sam mislila da sam ja kriva. Kada su mi ga donijeli i kada sam ga primila prvi put, nisam osjetila ljubav prema svom sinu. Bila sam tužna jer je mom djetetu oduzet normalan život – ispričala je Šarlen.

 

Harija su prebacili u drugu bolnicu u kojoj su ljekari utvrdili da dječak nema nikakvih problema s bubrezima, kičmom ni srcem.

 

Danas, sedam godina nakon poroda, Šarlen kaže da Harija voli onako kako majka voli svoje dijete.

 

– Ne stidim se priznati da ga u početku nisam voljela. Ne želim da ljudi misle da je lako zavoljeti takvu djecu, ali želim da moja priča drugim mamama koje se nađu u takvoj poziciji daje nadu – kaže Šarlen.

 

S vremenom je svog sina prihvatila takvim kakav je i više joj ne smeta kada mu se neko ruga.

 

– Moji su sinovi preslatki, puni su energije i najbolji su prijatelji. Ponosna sam na ono što smo Hari i ja postigli kako bismo izgradili neraskidivu vezu kakvu imamo sada – istakla je Šarlen Mashin.