Kraj potrage: Let MH370 skončao usred Indijskog oceana, nema preživjelih!

Kraj potrage: Let MH370 skončao usred Indijskog oceana, nema preživjelih!

35
0
PODIJELI

Članovi porodica putnika s leta MH370 pozvani su danas poslijepodne na hitan sastanak s malezijskim premijerom.

Malezijski premijer je na press konferenciji kazao kako su prema novom satelitskom analizom kretanja aviona koja još do sad nikada nije bila korištena, došli do posljednje lokacije nestalog Boeinga 777.

‘Let MH370 kretao se južnim koridorom i zadnji položaj mu je bio usred Indijskog oceana zapadno od Pertha. Ova lokacija daleko je od bilo kakvih mjesta na koje bi avion mogao sletjeti. S dubokom žalosti vas moram obavijestiti da je prema ovim podacima let 370 skončao u južnom dijelu Indijskog oceana’, rekao je premijer.

Ovaj zaključak je, dakle, izveden iz posljednjih satelitskih podataka, ne radi se o ostacima koji su ranije pronađeni u Indijskom oceanu.

Aviokompanija je obavijestila članove porodica kako preživjelih putnika nema, javlja Dnevnik.hr

Australski premijer Tony Abbott izvijestio je ranije medije kako su pronađeni predmeti okruglog oblika i zelene boje te četvrtastog i narančaste boje, prenosi Reuters. Upozorio je kako još nije utvrđeno radi li se možda o ostacima nestalog Boeinga 777.

Australski zrakoplov koji pretražuje područje južnog indijskog oceana zapadno od obale Australije, locirao je još dva predmeta u moru, koji možda pripadaju nestalom Boeingu 777 na letu MH370, prenosi Sky News.

Više zemalja, među kojima Kina i Australija, do sada su satelitom detektirale prisustvo mogućih ostataka u glavnoj zoni potrage za avionom na letu MH370, u području oko 2.500 km od obala Australije.

Boeing 777 na letu MH370 između Kuala Lumpura i Pekinga nestao je 8. marta s 239 putnika od kojih su dvije trećine bili Kinezi.