Četiri mjeseca nakon nestanka malezijskog aviona s računa putnika podignuto mnogo novca!?

Četiri mjeseca nakon nestanka malezijskog aviona s računa putnika podignuto mnogo novca!?

60
0
PODIJELI

Četvorici putnika s kobnog leta MH370 s privatnih je računa povučeno više od 20 hiljada funti u nerazjašnjenim transakcijama.

Avion je nestao još prije pet mjeseci, no novac je s računa nestao u julu, što je potvrdio i inspektor Izany Abdul Ghany, koji je zadužen za istragu.

Banka iz Kuala Lumpura u Maleziji 18. jula primijetila je da novac nedostaje s računa te se požalila policiji.

‘Istražujemo slučaj neovlaštenog upada u račune s namjerom da se počini prekršaj’, rekao je Mirroru Izany.

Po malezijskom zakonu, za ovakav prekršaj predviđena je kazna do 30 hiljada funti ili deset godina zatvora, a u nekim slučajevima i oboje.

Izany nije isključio mogućnost i da je neko iz banke uključen u cijeli slučaj te da policija istražuje ‘sve mogućnosti’.

‘Pregledavamo CCTV snimke iz banke kako bi identificirali sumnjivce’, kaže Izany, ne otkrivajući o kojoj se točno banci radi.

Podsjetimo, avion s leta MH370 nestao je 3. marta na putu od Kuala Lumpura prema Pekingu. Pretpostavljalo se kako je avion nestao negdje u južnom Indijskom okeanu, barem ako je suditi po satelitskim podacima britanske kompanije Inmarsat. U jednom trenutku, multi nacionalna agencija, u kojoj su bili predstavnici Velike Britanije, SAD-a, Novog zelanda, Japana, južne Koreje i Australije, bila je uključena u potragu. Time je postala najskuplja potraga svih vremena, no i dalje nema relevantnih informacija što se dogodilo s 227 putnika i 12 članova posade.