Čehinja nosi petorke: Ovakav trudnički stomak još niste vidjeli (FOTO)

Čehinja nosi petorke: Ovakav trudnički stomak još niste vidjeli (FOTO)

409
0
PODIJELI

Čehinja Aleksandra Kinova (23) u nedjelju bi trebala carskim rezom roditi ni manje ni više nego – petorke!

To bi trebao biti prvi takav slučaj u ovoj zemlji, a posebno je neobičan zbog toga što je do trudnoće došlo prirodnim putem, a ne uz pomoć vještačke oplodnje.

Gospođa Kinova već ima jednog sina, a da nosi pet beba nije znala sve do marta. Na početku su joj doktori kazali da ima dvojke, ali su kasnije u Institutu za majku i dijete u Pragu utvrdili da je riječ o petorkama.

Češkom sajtu denik.cz Aleksandra je kazala da je bila u šoku kada je čula o čemu je riječ. Ova žena iz Milovica, 30 kilometara istočno od Praga, kazala je:

– Kada smo konačno našli petu glavicu, počela sam plakati!

Vjerovatnoća za ovakvu trudnoću prirodnim putem je veoma mala – jedan prema nekoliko miliona, ali je zanimljivo da i Kinova i njen partner u porodici već imaju slučajeve blizanaca.

Aleksandra je ispričala da je osim problema sa jutarnjim mučninama, imala još nekoliko komplikacija tokom trudnoće, ali da je mogla spavati na stranu i nije imala nikakvih problema sa disanjem.

Navodi da planira dojiti svo petero djece, kao što je to činila i sa svojim prvim sinom, gotovo godinu dana.

Aleksandra Kinova
Aleksandra Kinova

Iako su se doktori trudili, na ultrazvuku nisu uspjeli otkriti pol sve djece – naime dvije nerođene bebe su “sakrivene” ispod ostale tri – riječ je o dva dječaka i djevojčici, koji bi se trebali zvati Daniel, Michael i Tereza.

– Jedva čekam da vidim kako izgledaju – kazala je Aleksandra Kinova.

Dr. Alena Mechurova, direktorica bolnice u kojoj treba biti obavljen carski rez kazala je da se nadaju da će sve proteći kako treba, iako komplikacije tokom porođaja ne bi bile iznenađujuće. Zbog toga će biti angažiran dvostruko veći broj doktora i drugog osoblja nego što je to kod standardnih porođaja.