Bosanac Adis Dolić stradao u Grazu: Teško povrijeđena njegova supruga

Bosanac Adis Dolić stradao u Grazu: Teško povrijeđena njegova supruga

3010
0
PODIJELI

Horor priča koja stiže iz austrijskog grada Graza, polako dobiva svoj epilog. Prema posljednjim informacija, vozač koji je danas divljao ulicama grada Graza je krajišnik Alen Rizvanović.

Naime, on je danas u poslijepodnevnim satima s automobilom usmrtio 3, a povrijedio 34 osobe. Policija ga je uspjela zaustaviti, ali je on izlaskom iz automobila krenuo na slučajne prolaznike i počeo ih bosti nožem. Intervencijom policije, uhapšen je.

Među žrtvama današnjih nemilih događaja koji su se dešavali na ulicama grada Graza je Bosanac Adis Dolić iz Velike Kladuše koji je sa suprugom živio u Grazu. Kako saznaje portal Radiosarajevo.ba, njih dvoje su se vjenčali prošle sedmice.

ADIS 1

On je stradao je u ulici Grazbachgasse, kod Sinagoge na početku mjesta gdje se nesreća desila. S njim je bila i njegova supruga koja je zadobila teške tjelesne povrede.

Podsjećamo, vozač koji je danao divljao na ulicama – Alen Rizvanović je kao izbjeglica s porodicom doselio u Austriju kada je imao četiri godine i u to ratnom periodu, 1993. godine. Poslije je otišao od roditelja, oženio se i dobio dvoje djece.

Na danas održanoj press konferenciji, utvrđeno je da je imao porodičnih problema i da je to najvjerovatnije razlog današnje nemilog događaja koji je počinio.

Nije mogao zadržati bosanskohercegovačko državljanstvo, s obzirom na to da zakon Austrije ne priznaje dvojno.
Posljednja informacija iz Ambasade BiH u Austriji govori da Rizvanović nije državljanin BiH, nego Austrije, upravo zbog zakona o državljanstvu.

(Radio Glas Drine/Radio Sarajevo)