Bh. državljanin ubijen kod Brandenburga zbog spora u vezi s polovnim vozilom

Preporučujemo

Spor u vezi s polovnim vozilom je bh. državljanina Šerifa G. koštao života. Ubijen je u Blankenfeldeu kod Brandenburga zbog 40.000 eura.
Njemačka policija je primila poziv u ponedjeljak oko 11 sati ujutro od 59-godišnjeg Bernda S, vlasnika snack bara koji je kazao kako je ubio čovjeka. Kazao je i to kako je bilo u samoodbrani.

Nekoliko patrola stiglo je do kuće u ulici Dorfstrasse. Bernd je otvorio vrata i policajce odveo do podruma u svojoj kući. Tamo je ležao mrtav muškarac. Utvrđeno je da je riječ o bh. državljaninu Šerifu G. i da je upucan.

Dok je policija ispitivala ubicu, na parkingu ispred se okupila Šerifova rodbina koja je također iz Bosne. Policija je morala intervenisati jer su htjeli ući na imanje, ali se situacija smirila tokom poslijepodneva. Istražitelji nisu govorili o motivu ubistva, piše Berliner Kurier.

Rođaci su kazali kako Šerifa nisu vidjeli od subote.

“Nismo imali pojma gdje je. Trag mu se izgubio ispred ove kuće”, rekao je jedan od njih.

Nije znao da li je automobil već kupljen, a policija nije kazala ko je od koga trebao kupiti automobil.

Bernd je priveden i prebačen u policijsku stanicu na ispitivanje. Ranije je punio medijske prostore kada je u maju 2017. godine Golfom uletio u svoj snack bar u Dabendorfu. Srećom, prošao je s lakšim povredama.

(RTV GLAS DRINE/KLIX)

Najnovije

spot_img