Beograđanin uhapšen zbog paljenja Kur’ana

Beograđanin uhapšen zbog paljenja Kur’ana

58
0
PODIJELI

 

Specijalno tužilaštvo za visokotehnološki kriminal, u saradnji s odjeljenjem za javni red i mir beogradske policije, lociralo je i uhapsilo Predraga Ćosovića, objavili su srbijanski mediji.

“Osumnjičeni je priveden u prostorije beogradske policije zbog sumnje da je izazivao nacionalnu, rasnu i vjersku mržnju i netrpeljivost. Sumnja se da je to djelo počinio tako što je postavio fotografiju, odnosno snimak na kojem se vidi kako pokazuje srednji prst i prinosi upaljač vjerskoj knjizi Kur’anu, nakon čega je knjigu zapalio”, potvrdio je za Kurir Branko Stamenković, specijalni tužilac za visokotehnološki kriminal.

 

Prema njegovim riječima, za djelo koje se Ćosoviću stavlja na teret kazna je od jedne do osam godina zatvora.

“Tužilaštvo će predložiti da mu se odredi policijsko zadržavanje u trajanju do 48 sati, nakon čega bi trebalo da bude priveden pred istražnog sudiju Višeg suda u Beogradu”, objasnio je Stamenković.

 

Osim spornih fotografija i snimaka, Ćosović, koji je naveo da je trener i pripadnik Zvezdine navijačke grupe “Četnici sever”, je na svom Facebook profilu psovao i vrijeđao muslimane koji proslavljaju Bajram.