Svečano otvorena džamija u Donjem Hrasnu

Svečano otvorena džamija u Donjem Hrasnu

240
0
PODIJELI

U Donjem Hrasnu je jučer uz prisustvo velikog broja vjernika svečano otvorena novoizgrađena džamija. Svečanost je otvorio Muamer ef. Bukvarević koji se zahvalio džematlijama te svim ostalim vakifima koji su pomogli izgradnju džamije.

Nakon njega govor je uputio Ibrahim ef. Gutić dugogodišnji imam ovoga džemata. Efendija Gutić je izrazio radost zbog toga što je doživio i taj dan da se izgradi nova džamija za koju je kako kaže dosta puta i dovio Allahu dž.š.

Zatim su uslijedili govori Džematskog i Građevinskog odbora te predstavnika općine i glavnog imama MIZ Kalesija Envera ef. Alića.

„Tako da i ovaj doprinos Ministarstva ili ministra je po mom nekom mišljenju prilično prenaglašen, u odnosu na doprinos koji ste dali svi vi koji ste učestvovali u gradnji ove džamije a pogotovo neke nene koja je od svoje skromne penzije izdvojila jedan dio sredstava za gradnju ove džamije, dakle njen doprinos i doprinos onih ne zaposlenih koji su se odlučili pomoć ovu izgradnju su daleko veći nego doprinos ministarstva“, istakao je ministar dr. Edin Ramić koji je i jedan od vakifa ove džamije.

Ispred Džematskog odbora ministru dr. Edinu Ramiću i Begi Ćatiću su i uručeni prigodni pokloni i zahvalnice.

Na koncu manifestacije prisutnima su se obratili i izaslanik muftije tuzlanskog, dr. Šefko ef. Sulejmanović te izaslanik reisu-l-uleme, Remzija ef. Pitić, muftija goraždanski koji je i otvorio džamiju.

(RTV Glas Drine/NTV)