Suze radosnice na licima putnika ka Meki: Iz Tuzle ispraćeno 250 budućih...

Suze radosnice na licima putnika ka Meki: Iz Tuzle ispraćeno 250 budućih hadžija

445
0
PODIJELI

Članovi porodica i prijatelji danas su ispred džamije Kralja Abdullaha u Tuzli ispratili drugu grupu budućih hadžija prema Sarajevu, odakle će avionom poletjeti ka Kraljevini Saudijskoj Arabiji, gdje će obaviti petu islamsku dužnost.

Uoči puta proučena je ikrar-dova, a jedan od ukupno 250 budućih hadžija sa područja Muftijstva tuzlanskog je Zvorničanin Mirsad Ahmetović, koji se od porodice rastao plačući. Bile su to, pojasnio je, suze radosnice.

– Neopisiv je ovo osjećaj. Već sada lebdim, a mogu zamisliti kako ću se tek osjećati kada sve to vidim i doživim – rekao je Ahmetović.

Uz želje da sretno putuju i da ih zdravlje dobro služi, Vahid ef. Fazlović, muftija tuzlanski izjavio je da hadžije putuju iz skoro svih medžlisa, sela i gradova Muftijstva tuzlanskog.

– Zahvalni smo Allahu dž.š. i sretni smo što radost možemo osjetiti i kod starih i mladih ljudi, i kod vjernika i kod vjernica. Upravo zbog toga smo i mi ovdje, da im poželimo hair i sreću u ovom mubarek danu – izjavio je muftija Fazlović.