Suprugu izbo 20 puta, ljubavniku zadao više od 30 udaraca sjekirom

Suprugu izbo 20 puta, ljubavniku zadao više od 30 udaraca sjekirom

2417
0
PODIJELI

Postupajući tužilac Okružnog tužilaštva Banja Luka Okružnom sudu u Prijedoru predložio je jučer da Aliji Hrustiću (49), koji je u subotu u Srednjim Jakupovićima kod Prijedora sjekirom i nožem ubio svoju bivšu suprugu Azru Hrustić (35) i Envera Halilagića (41) iz Bihaća, odredi mjeru pritvora.

O prijedlogu mjere pritvora odlučivat će sudija za prethodni postupak Okružnog suda u Prijedoru.

Pritvor je zatražen zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke, ometanja krivičnog postupka, te bojazni da bi mogao ponoviti isto ili slično krivično djelo.

– Mjera pritvora je predložena i zbog vanrednih okolnosti jer je riječ o krivičnom djelu za koje se može izreći kazna zatvora od deset godina ili teža- , kazala je potparol Okružnog tužilaštva Banja Luka, Maja Đaković.

Obdukcija na tijelom Azre Hrustić i Envera Halilagića, koja je, prema nalogu tužioca, urađena jučer u Zavodu za sudsku medicinu RS u Banjoj Luci, pokazuje da ljubavnici u naletu Hrustića, kojem je ljubomora pomračila um, nisu imali šanse. Obdukciju je obavio patolog Željko Karan.

– To je gomila rana. Na tijelu ubijene je 20 rana u predjelu grudnog koša, vrata, ruku, donjeg dijela trbuha. Na tijelu ubijenog je više od 30 ubodnih i reznih rana, u predjelu glave, čela, ekstremiteta i grudnog koša, nanesenih najviše sjekirom – kazao je Karan.

O bračnom životu Azre i Alije malo toga se zna, a nepoznati su detalji i kada su bračne trzavice presudile njenoj odluci da ga napusti. U neformalnomr azgovoru šokirani mještani Kamičana Aliju opisuju kao povučenog čovjeka, a Azru kao lijepu i vrijednu ženu.

Neki pričaju da nisu čak ni znali da je napustila zajedničko domaćinstvo u Kamičanima kod Prijedora i da je s jednim od sinova, pokrenuvši u međuvremenu brakorazvodnu parnicu, otišla da žive u Srednje Jakupoviće.

Također, saznajemo da su Hrustići prošle godine sreću pokušali naći u Danskoj.

– Alija je prodao nešto stoke, traktor, neke mašine i zajedno s djecom otišli su za Dansku. Tu su boravili nekih pola godine, i koliko znam, nisu se snašli. Nisu dobili papire, a vratili su se negdje pred kraj prošle godine, mislim da je to bilo u novembru – ispričao je jedan od mještana koji je želio ostati anoniman.

(Radio Glas Drine/Dnevni Avaz)