Suđenje zbog lijepljenja slika Vladimira Putina u Bratuncu i Srebrenici

Suđenje zbog lijepljenja slika Vladimira Putina u Bratuncu i Srebrenici

495
0
PODIJELI

Na osnovu prekršajne prijave Stanice javne bezbjednosti Bratunac i Srebrenica, Osnovni sud Srebrenici podigao je optužnicu protiv Vojina Pavlovića, predsjednika Istočne alternative za Republiku Srpsku, sjedište u Bratuncu.

Optužnica ga tereti što je 20. novembra ove godine bez odobrenja organizovao mirne proteste u Bratuncu i Srebrenici i na vidnim mjestima lijepio postere ruskog predsjednika Vladimira Putina u znak njegove podrške Dejtonskom mirovnom sporazumu i RS.

Policijske stanice u Bratuncu i Srebrenici ocijenile su da je skup Istočne alternative bio nenajavljen, a da je lijepljenje Putinovih postera uznemirilo sve građane ove dvije susjedne općine.

Nakon pristigle policijske prijave, sudija Osnovnog suda u Srebrenici Vukman Petković, podigao je optužnicu, a jučer je održano i prvo ročište na kojem se Pavlović pojavio u majici s likom Vladimira Putina. Sudija Petković će zakazati novo ročište, a Pavlović za koje je Pavlović zatražio suočenje s komandirima SJ beznjednosti Bratunac i Srebrenica.