Sud BiH: Drugostepena presuda u predmetu Jelenko Vasići drugi

Preporučujemo

Danas će biti izrečena drugostepena presuda pred vijećem Apelacionog odjeljenja Suda BiH, u predmetu Jelenko Vasić i drugi.

Prvostepenom presudom Suda BiH, od 23. aprila, optuženi Jelenko Vasić oslobođen je optužbe za produženo krivično djelo porezna utaja ili prevara, a optuženo pravno lice “ZVORNIKPUTEVI“ a.d. Zvornik oslobođeno je optužbe za produženo krivično djelo porezna utaja ili prevara.

Vijeće Apelacionog odjeljenja Suda Bosne i Hercegovine je 27. jula donijelo rješenje kojim je uvažena žalba Tužilaštva Bosne i Hercegovine, te je presuda Suda Bosne i Hercegovine od 23. aprila ukinuta i određeno održavanje pretresa pred vijećem Apelacionog odjeljenja Suda BiH.

Vasić, kao odgovorno lice-direktor u pravnom licu „ZVORNIKPUTEVI“ a.d. Zvornik, tereti se da je izbjegao platiti davanja propisana poreznim zakonodavstvom BiH pružanjem lažnih podataka o činjenicama koje su od uticaja na utvrđivanje iznosa obaveza, pri čemu je stekao protivpravnu imovinsku korist u iznosu od 208.296,00 BAM.

Pravnom licu „ZVORNIKPUTEVI“ a.d. Zvornik na teret se stavlja da je raspolagalo protivpravno ostvarenom imovinskom koristi koju je u ime, za račun i u korist iste ostvario Jelenko Vasić, u svojstvu direktora odgovornog lica.

Najnovije

spot_img