Srbija: Pronađeno 300 zmija u kući

Srbija: Pronađeno 300 zmija u kući

1395
0
PODIJELI

Milan Šimunović iz sela Drnovca kod Boljevca u Srbiji pronašao je u kući leglo od čak tri stotine zmija, koje su preplavile čitavo domaćinstvo ove petočlane porodice. U leglu smukova pronađeno je i nekoliko poskoka, najootrovnijih zmija u Srbiji, prenosi Dnevni avaz.

Šokiran otkrićem, Šimunović je pretražio kuću i ustanovio da su se gmizavci nakotili iza lamperije na tavanu kuće, a pošto je njih nekoliko našao i u dječjim krevetima, prijavio je to nadležnima, koji su porodicu momentalno iselili.

– Krajem prošle sedmice probudila me kćerkica Laura (3) i rekla: Tata, tata, vidjela sam velikog guštera kako mi prolazi ispod pokrivača.“ Žena i ja smo se se prestravili kad smo se osvrnuli po kući i vidjeli zmiju kako gamiže, sledili smo se. Međutim, to je tek početak nevolja. Istog dana u kući sam ih ulovio čak sedam. Klizile su ispod lamperija, silazile sa tavanica, pomaljale se iza posuđa, šporeta. Prava najezda. Tokom noći uhvatio sam još četiri zmije, ukupno 11 za 24 sata – priča domaćin.

Kućica Šimunovića nalazi se na brdu iznad Boljevca. Prije je to kolibica nego kuća. Izgrađena je na temeljima nekadašnje staje. Šimunovići su svojeručno sklepali domaćinstvo od dvije prostorije. Ekipe iz niške “Zoo- planete” koje su došle da uklone zmije ustanovile su da su se gmizavci prvobitno naselili u stajnjaku kraj trošne kućice.

Iz Opštinske uprave Boljevac reagovali su munjevito i poslali ekipu na teren.

– Riječ je o petočlanoj porodici sa troje maloljetne djece, svi su jedno drugom do uha. Nismo smjeli da rizikujemo, odlučili smo da ih odmah iselimo. Obezbijedili smo im privremeni smještaj dok stručne ekipe detaljno ne pregledaju kuću. Zatim mora potpuno da se renovira, pošto zmije izviru iz svih zidova i podova – izjavio je za Kurir predsjednik opštine Boljevac Nebojša Marjanović.