Sportska dvorana u Sapni će biti svečano otvorena naredne sedmice (FOTO)

Sportska dvorana u Sapni će biti svečano otvorena naredne sedmice (FOTO)

677
0
PODIJELI

Ovih dana završavaju se radovi ugradnje sportske opreme na objektu sportske dvorane u Sapni, a ceremonija svečanog otvaranja sapanjske sportske ljepotice bit će upriličena u srijedu, 15.08.2018. godine sa početkom u 18 sati.

Svečanost otvorenja sportske dvorane u Sapni svojim prisustvom uveličaće predstavnici vlasti, uvaženi gosti i prijatelji, te brojni građani općine Sapna, a po završetku ceremonije otvaranja biće upriličena predbajramska akademija „U susret Bajramu“.

Izgradnja sportske dvorane u Sapni počela je 2008. godine, kada je urađena I faza radova nakon čega je zbog nedostatka sredstava, uslijedila dugogodišnja pauza. Tek u posljednje dvije godine radovi su intezivirani, pa je ovaj lijepi sportski objekat konačno u potpunosti završen.

Vrijednost svih radova na objektu sportske dvorane iznosili su nešto više od 1.700.000,00 KM, a sredstva su obezbjeđivana iz budžeta Vlade Federacije BiH i budžeta Vlade Tuzlanskog kantona, dok je i Općina Sapna u izgradnju ovog objekta uložila oko 200.000,00 KM ličnih sredstava.

Objekat je sagrađen na površini od 1.615 metara kvadratnih sa kapacitetom dvorane od 500 sjedećih mjesta i površinom terena od blizu 1.000 metara kvadratni. Raspolaže modernim svlačionicama za sportiste, sudije i prostorijama za službena lica, kotlovnicom te sa 18 poslovnih prostora smještenih na tri etaže.

Povodom otvaranja sportske dvorane u Sapni, za četvrtak, 16.08.2018. godine, planirano je održavanje sportske aktivnosti, kada će se sa početkom u 11 sati održati turnir u malom fudbalu polaznika Škole fudbala „Bambi“ Sapna i Fudbalske akademije Sarajevo.

Također, u petak 17.08.2018. godine, sa početkom u 18,00 sati, održaće se tradicionalni malonogometni turnir „Semirove kobre“.