SNSD zatražio odlaganje sjednice Parlamenta BiH

SNSD zatražio odlaganje sjednice Parlamenta BiH

116
0
PODIJELI
N1

Sjednica Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine najavljena je za sutra u Sarajevu. Klub SNSD-a zatražio je odlaganje sjednice, međutim, kako javlja reporterka N1, nisu dobili podršku za ovu inicijativu.

“Nismo dobili podršku za prolongiranje sjednice PD PSBiH. Klub će sutra odlučiti o daljim koracima”, kazao je predsjedavajući kluba SNSD-a Staša Košarac.

Kako je naveo, sjednici proširenog kolegija nisu prisustvovali predstavnici SDS-a.

“Zbog antidejtonskih, antiustavnih i ratnohuškačkih izjava bošnjačkog člana Predsjedništva BiH Bakira Izetbegovića Klub poslanika SNSD u Predstavničkom domu PS BiH smatra da ne postoje uslovi za normalno održavanje nastavka 53. sjednice PD PS BiH te stoga tražimo da se nastavak ove sjednice odloži do daljnjeg. Klub poslanika SNSD-a jučerašnju izjavu bošnjačkog člana Predsjedništva BiH doživljava kao prijetnju ratom RS-u i stoga poziva sve srpske predstavnike iz RS da bez odlaganja napuste institucije BiH i u institucijama RS-a obave konsultacije o budućem djelovanju u institucijama BiH u Sarajevu”, navedeno je u pismu koje je Kolegijumu Predstavničkog doma uputio predsjedavajući kluba SNSD-a, Staša Košarac.