Snijeg ponovo pada u većem dijelu zemlje, odroni na brojnim dionicama

Preporučujemo

Na autoputu A-1 dionici Sarajevo zapad-Lepenica zbog aktivnog klizišta, saobraćaj je u tunelu Igman, kao i na mjestu radova, preusmjeren iz vozne u preticajnu traku. Mole se vozači da na toj dionici autoputa voze sporije i da poštuju privremeno postavljenu signalizaciju

Kolovoz je mokar u većem dijelu zemlje, a upozorava se na učestale odrone na brojnim dionicama.

Na pojedinim dionicama u višim predjelima pada snijeg i mjestimično se zadržava na kolovozu. Izdvajaju se putevi: Kupres-Šuica-Tomislavgrad, Livno-Šuica, Drvar-Bosansko Grahovo-Strmica i Glamoč-Mliništa. Na putevima u kotlinama i uz riječne tokove, vidljivost je ovoga jutra mjestimično smanjena zbog magle a izdvajaju se magistralni putevi M-15 Livno-Šuica i M-18 Tuzla-Olovo, kao i puteve uz Lašvu i Savu.

Na autoputu A-1 dionici Sarajevo zapad-Lepenica zbog aktivnog klizišta, saobraćaj je u tunelu Igman, kao i na mjestu radova, preusmjeren iz vozne u preticajnu traku. Mole se vozači da na toj dionici autoputa voze sporije i da poštuju privremeno postavljenu signalizaciju.

Zbog urušavanja potpornog zida jednom trakom saobraća se na magistralnom putu M-14.2 Resanovci-Drvar.

Vozačima se savjetuje opreznija vožnja, prilagođena trenutnim uvjetima i stanju na putevima. Napominje se da je posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno za sve kategorije vozila.

Na graničnim prijelazima ovoga jutra nema dužih zadržavanja, saopćeno je iz BIHAMK-a.

Najnovije

spot_img