Skup SDA u Banovićima

Izvor: Faktor

Preporučujemo

U prepunoj sali u Banovićima u MO Grad I održan je skup SDA pred oko 500 članova i simpatizera SDA, koji su dali jasnu i nedvosmislenu podršku predsjedniku povjereništva OO SDA Banovići Begi Gutiću i SDA kao jedinoj državotvornoj stranci, te Bakiru Izetbegoviću, predsjedniku SDA BiH, piše Faktor.

Delegacija SDA je prije održavanja javne tribine iskazala počast položivši cvijeće na spomen obilježje poginulim borcima i šehidima.

Prisutnima su se na javnoj tribini obratili Šefik Džaferović, predsjednik Parlamenta BiH i potpredsjednik SDA, Amir Fazlić, predsjednik kluba poslanika u Parlamentu BiH i predsjednik Kantonalnog povjereništva SDA TK, Denijal Tulumović, predsjednik OOSDA Živinice, član Kantonalnog povjereništva TK i član glavnog odbora TK, zatim Fahrudin Skopljak bivši ministar u Vladi TK, predsjednik Povjereništva SDA Banovići i bivši premijer Vlade TK Bego Gutić, Minela Agić, članica Kantonalnog povjereništva AŽ SDA i Safet Softić, potpredsjednik SDA BiH i zamjenik predsjedavajućeg Parlamenta BiH.

Predsjednik povjereništva OO SDA Banovići Bego Gutić istakao je da formiranje novih političkih partija na ovim prostorima jeste pokušaj falsificiranja ideja rahmetli Alije Izetbegovića i Sulejmana Tihića i falsificiranje ideje i ciljeva SDA.

Također je izrazio svoje zadovoljstvo zbog prisustva Safeta Softića, Banovićanina, koji je nakon skoro šest godina ponovo dobio priliku da se obrati članovima SDA Banovići, a bio je odbačen od strane osnivača nove političke partije u vrijeme dok su još vodili OO SDA Banovići, a Safeta Softića proglasili za izdajnika. Vrijeme je pokazalo ko su pravi izdajnici naroda i države, a ko živi i radi poštujući ideju SDA i ideju države Bosne i Hercegovine.

Amir Fazlić, predsjednik kantonalnog povjereništva SDA TK dao je na značaju ovom skupu ističući važnost patriotizma koji posjeduju pristalice SDA i dao je podršku Begi Gutiću i Safetu Softiću u predvođenju procesa unutar SDA na prostoru Banovića.

Fahrudin Skopljak, bivši ministar u Vladi TK, istakao je kako ne sumnja u pobjedu SDA na narednim izborima, “kada se uzme u obzir da su nam politički protivnici svojim dosadašnjim djelovanjem pokazali svoje (ne)sposobnosti i dokazali da ne misle svojim glavama nego glavom Mirsada Kukića”, prenosi Faktor.

Denijal Tulumović, profesor na Medicinskom fakultetu i načelnik Interne klinike UKC Tuzla te predsjednik OO SDA Živnice, istakao je da je počašćen prilikom da govori u Banovićima, s obzirom na dosadašnju politiku koja je vođena, a nije bila politika ravnomjernog razvoja i nije bila politika pružanja jednakih mogućnosti svim općinama na području Tuzlanskog kantona.

Minela Agić, članica AŽ KO SDA TK, kazala je da su mnogi veliki bili u SDA i otišli i time nisu naudili SDA, te uvijek kada su veliki izlazili iz SDA, SDA je iz toga izlazila jača i snažnija.

Šefik Džaferović, potpredsjednik SDA BiH istakao je važnost očuvanja jedinstva unutar SDA, jer jedino jaka SDA znači i jaku državu Bosnu i Hercegovinu. Također je dao podršku radu OO SDA Banovići u narednom periodu i kazao kako se nije smjelo dozvoliti da Safet Softić bude protjeran iz Banovića niti se smjelo dozvoliti da vlada na čelu sa premijerom Gutićem uprkos odličnim rezultatima bude smijenjena.

Posebno je emotivno govorio Safet Softić, potpredsjednik SDA BiH, koji dugo vremena nije imao priliku da se obrati građanima Banovića i bio je odbačen zbog istih ili sličnih razloga zbog kojih je smijenjena Vlada TK na čelu sa premijerom Begom Gutićem. Kazao je da samo jedinstvena politika podržana od strane svih građana može i hoće poraziti politiku sujete, sebičnosti i narcisoidnosti, koju su do sada vodili sada već bivši članovi SDA.

 

Najnovije

spot_img