SIPA u Tuzli oduzela četiri taksi vozila zbog krijumčarenja 15 migranta

Preporučujemo

Policijski službenici Državne agencija za istrage i zaštitu (SIPA) 2. jula su u saradnji s policijskim službenicima Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona, na području Tuzle izvršili privremeno oduzimanje predmeta u sklopu operativne akcije kodnog naziva “Istok”, usmjerene protiv krijumčarenja ljudi.

Za četiri zaposlenika taksi preduzeća iz Tuzle postoje osnovi sumnje da su dana 2. jula u jutarnjim satima s područja opštine Zvornik, iz mjesta Roćević, preuzeli i prevezli 15 migranata, državljana Pakistana, na područje Tuzlanskog kantona.

Nakon kontole koju su izvršili policijski službenici na području Tuzlanskog kantona, tačnije opštine Teočak, spomenuti migranti su predati Službi za poslove sa strancima, RC Tuzla.

U skladu sa članom 66. KZ BiH izvršeno je privremeno oduzimanje četiri putnička motorna vozila, vlasništvo navedenog taksi preduzeća i četiri mobilna telefonska aparata sa SIM karticama, koje su osumnjičene osobe koristile, a isti su ispitani u svojstvu osumnjičenih.

Akcija “Istok” je realizovana po Usmenoj naredbi tužioca, pod nadzorom postupajuće tužiteljice Tužilaštva Bosne i Hercegovine.

Najnovije

spot_img