Sedmočlanoj porodici Hodžić iz Lukavice Gornje potrebna je pomoć dobrih ljudi

Preporučujemo

Supružnici Indira i Amir Hodžić sa petero djece žive u iznimno teškim uslovima.

Krova na svom stambenom objektu nemaju.

Nemaju ni novčana primanja sa kojim bi jednomjesečnim bebama obezbijedili hranu.

Najstarija sedmogodišnja kćerka zbog lošeg materijalnog položaja ne ide u školu.

Teška životna priča, patnja i bol bračnog para Amira i Indire počela je 2014. godine kada je njihovo sedmogodišnje dijete preminulo. Od tog trenutka pa do danas samo ovaj bračni par zna kako izgleda njihova borba da prežive. Upravo te 2014. godine započeli su i izgradnju svog skromnog stambenog objekta, ali zbog teške finansijske situacije nisu uspjeli okončati željene radove. Dom uređuju zahvaljujući donacijama onih koji su prepoznali da je ovoj porodici potrebna pomoć.

Amir ponešto stigne zaraditi ali ti novci nisu dovoljni da pokriju sve troškove ove sedmočlane porodice. Najveću brigu ima za jednomjesečne bebe kojima je potrebna hrana, a za koju ne stiže zaraditi dovoljno. Sa uslovima u kojima trenutno borave ne smiju dočekati zimske dane jer nemaju ni gdje ni šta naložiti.

Ova sedmočlana porodica živi u dvije prostorije. Kupatilo im nije uređeno da mogu obavljati osnovne potrebe. Roditelji djecu kupaju u dnevnom boravku. Prostorije u kojima borave pune su vlage i mema što im stvara dodatnu zabrinutost da se uslovi u kojima borave ne odraze na zdravstveno stanje njihove djece.

Najstarija kćerka ne ide u školu zbog loše materijalne situacije sa kojom se ova porodica bori, a pored jednomjesečnih beba imaju i dječake od 19 i 30 mjeseci. Porodici Hodžić potrebno je sve. Primarno hrana, te ostale potrebštine za djecu. Indira i Amir žele stvoriti bolje uslove u kojima će živjeti sa svojom djecom. Amir ističe da voli raditi ali i da ne stiže prikupiti dovoljno novca za dječije potrebe te da vrati određene dugove.

Svi koji žele direktno kontaktirati porodicu Hodžić mogu to učiniti pozivom na broj telefona 062/306-508, a njihov skromni dom možete pronaći na putu prema Staroj džamiji u Lukavici Gornjoj.

(RTV GD/zivinice-carsija.com)

Najnovije

spot_img