SDA Teočak: Ne smijemo zaboraviti herojstvo i uspjehe boraca Armije RBiH

Preporučujemo

Općinska organizacija SDA Teočak, uputila je čestitku povodom 15.aprila, Dana Armije Republike Bosne i Hercegovine.

Čestitku prenosimo u cjelosti:

“U povodu 15.aprila, Dana Armije Republike Bosne i Hercegovine, u ime organa Stranke demokratske akcije Teočak i u svoje lično ime, upućujem najiskrenije čestitke svim pripadnicima Armije RBiH, uz iskrenu zahvalnost za sve što su uradili za našu slobodu, mir, teritorijalni integritet i suverenitet jedine nam domovine Bosne i Hercegovine.

Posebnu zahvalnost dugujemo šehidima i poginulim borcima, ratnim vojnim invalidima, te demobilisanim borcima koji su za odbranu naše domovine dali najveći doprinos. Vjerujemo da se slavna i poštena borba naše vojske neće nikada zaboraviti, da će buduće generacije naučiti čuvati uspomene na izgubljene živote koji su pali na putu stvaranja jedinstvene, suverene i slobodne Bosne i Hercegovine.

Naš zadatak naša odgovornost je da ne zaboravljamo herojske uspjehe i podvige koje su ostvarile proslavljene jedinice Armije Republike BiH, njegujući posebno uspomene na 255. Slavnu Brdsku brigadu “Hajrudin mešić” Teočak.

SRETAN 15.APRIL- Dan Armije Republike Bosne i Hercegovine”, stoji u čestitki koju je potpisao predsjednik OO SDA Teočak i načelnik Općine Teočak, Tajib Muminović.

Najnovije

spot_img