SDA: Na skupu u Živinicama više od 10.000 ljudi

SDA: Na skupu u Živinicama više od 10.000 ljudi

60
0
PODIJELI

Stranka demokratske akcije (SDA) sinoć je u Živinicama održala centralni predizborni skup kojem je prisustvovalo više od 10.000 građana. Na skupu su predstavljeni kandidati za predstojeće izbore, te kandidat SDA za člana Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović, saopćeno je iz SDA.

„Čast mi je biti u Živinicama gdje je u junu ove godine pokrenut talas jedinstva koje se osjeti širom BiH. SDA ide u veliku pobjedu kakvu odavno nismo imali i kakvu sada moramo imati“, naglasio je Izetbegović.

On je naglasio da razlog za tu pobjedu leži u činjenici da su građani posljednjih osam godina svoje povjerenje dali drugima.

bakir

„Oni su svojom politikom uništili ono što smo mi mukotrpno gradili. Pitajte sebe šta su uradili za vas, a šta su uradili da sačuvaju svoje fotelje“, naglasio je Izetbegović.

Napomenuo je da je jedan od prioriteta rada SDA razvoj ekonomije BiH.

„Ova zemlja ima 50 posto mladih koji nemaju posao, a ujedno ima resurse da svi stanovnici naše domovine žive bezbrižno. SDA želi i može to promijeniti“, poručio je Izetbegović.

Began Muhić, kandidat za Predstavnički dom Parlamenta FBiH, kazao je da Živinice nemaju predstavnike u Kantonalnoj i Federalnoj vlasti unazad osam godina, a ovaj skup je pokazatelj da u narednom periodu neće biti tako.

Prije Živinica, predizborni skup je održan u Brčkom.

Kandidat za bošnjačkog člana Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović kazao je prisutnima da samo SDA može ispraviti nepravdu prema Bošnjacima u Brčko Distriktu.

„Kad je u pitanju odbrana Brčkog, povratak izbjeglih u Brčko, SDA je tu dala najveći doprinos. Vrijeme je da se SDA vrati na ovo područje“, naglasio je Izetbegović.

Istakao je da je vrijeme da SDA odnese pobjedu na predstojećim izbore, jer oni koji su proteklih osam godina od naroda dobili šansu, nisu uradili ono što se od njih očekivalo.

„Interesovanje naroda za SDA i dolasci na masovne skupove su jasan pokazatelj da SDA ide ka brilijantnoj pobjedi“, kazao je Izetbegović, te naglasio da su tri prioriteta SDA u narednom periodu, a to su stabilnost i jačanje države BiH, garantiranje sigurnosti građanima i investitorima, te jačanje ekonomije BiH.

Podsjetio je da su međunarodni odnosi i oružane snage u nadležnosti Predsjedništva BiH, ali da je koristio veze u svijetu i doveo investicije u BiH.

Prisutnima se obratio i Esed Kadrić, predsjednik organizacije SDA Brčko Distrikta koji je istakao ulogu SDA za očuvanje Brčko Distrikta u protekle dvije godine.

„Mi nemamo alternativu. Kad god se narod udalji od SDA, oslabi i država. Moramo podržati SDA, jer kad god je bila jaka SDA, bila je jaka i BiH“, kazao je Kadrić.