Sapna i Teočak prethodnih 15 sati bili bez struje

Preporučujemo

Građani Sapne i Teočaka prethodnih skoro 15 sati nisu imali struju.

Ovog puta razlog je grmljavina i pljusak, koji su napravili probleme na dalekovodu koji preko Dubrava i Kalesije napaja električnom energijom pomenute općine.

Konkretno, došlo je do proboja silikonskog izolatora na željezno-rešetkastom stubu na lokalciji Mramorovi.

Međutim, to nije ništa novo za Sapnjake i Teočane, koji se još uvijek sjećaju “mračnog” ulaska u 2018. godinu. Podsjećamo, tada su povodom čestih prekida u snabdijevanju električnom energijom, a što je kulminiralo u noći 31.decembra 2017.godine, održane vanredne sjednice Općinskih vijeća Sapna i Teočak.

Rukovodstvo Elektrodistribucije Tuzla tada je obećalo da će učiniti sve da prekidi u snabdijevanju strujom budu što manji.

Tada je istaknuto da je problem nepostojanje rezervnog sistema napajanja glavne trafostanice Sapna, koje ni do današnjeg dana nije riješeno.

Svjedoci smo da svoje obećanje nisu ispunili, jer samo u ovoj sedmici nije bilo dana, a da nije dolazilo do nestanka struje u Sapni.

Zbog svega navedenog najviše trpe građani.

Nije pojmljivo da u 21. vijeku zbog isključenja struje nemaju pune baterije na mobitelu, da moraju strahovati za hranu u frižiderima i zamrzivačima, a veći dio građana uz električnu energiju nema ni vodu.

Kako se radi o rubnim općinama, čija privreda nije razvijena, pitanje je ko će od investitora doći da investira u općine u kojima se ne može garantovati ni struja 24 sata bez prekida.

Građani su očajni. Pitaju se da li se ovakvo nešto može dogoditi u bilo kojoj drugoj općini. Pozivaju na kolektivni bojkot plaćanja usluga Elektrodistribucije, koja je još jednom pokazala nemar i potvrdila da im je do Sapne i Teočaka stalo kao do “lanjskog snijega”.

Najnovije

spot_img