Sapna i Teočak imat će po jednog zastupnika u Skupštini TK-a

Preporučujemo

CIK je objavio konačne rezultate za Skupštinu TK-a, nakon kojih je poznato da će Sapna i Teočak imati po jednog zastupnika u novom sazivu Skupštine.

Sapnjak Senad Alić bio je nosilac liste PDA za Skupštinu TK-a i prema podacima CIK osvojio je 8 214 glasova, što će mu biti dovoljno za novi mandat u Skupštini TK-a. Inače PDA će imati tri zastupnika u Skupštini TK-a, a pored Alića mandat su osvojili i Lejla Ćebić Đerzić i Jakub Suljkanović. OO PDA Sapna na listi je kandidovao i Edisa Selimovića, koji je dobio 2 455 glasova, što nije bilo dovoljno za mandat. Teočanin Sejfudin Halilović na ovoj listi dobio je 766 glasova.

Izborni pobjednik za Skupštinu TK-a je SDA, koja će imati 13 zastupnika. Među njima je i Suvada Džuzdanović, koja je dobila 5 425 glasova. Osim nje zastupnici SDA u Skupštini TK-a u novom četverogodišnjem mandatu će biti i Smajo Mandžić, Irfan Halilagić, Muamer Zukić, Šekib Umihanić, Lejla Vuković, Fadil Kudumović, Jasmina Lugavić, Bahrudin Ahmetagić, Damir Šišić, Edin Dedić, Hasiba Kurtić i Edin Vikalo. Kandidat OO SDA Sapna Muriz Husejnović osvojio je 2 507 glasova.

SDP će imati osam zastupnika. Sapnjak Elvir Memić dobio je 1 741 glas, a Amir Ikanović iz Teočaka 1 071, što nije bilo dovoljno za mandat.

DF je osvojio četiri mandata. Elma Ikanović iz Teočaka osvojila je 937 glasova, dok je Aida Hamzić iz Sapne dobila 1 030 glasova.

Sapnjak Mirnes Gušić bio je nosilac liste Stranke za BiH i dobio je 2 533 glasova i završio je kao treći na listi. Stranka za BiH je dobila dva zastupnika, a to će prema podacima CIK-a biti Asmir Hasić i Emir Salihović. Senajil Husić iz Teočaka na ovoj listi dobio je 434 glasa, Amira Vejzović iz Sapne 571, a Safet Kahrimanović iz Sapne 594.

Izborni prag od 3% za Skupštinu TK-a su još prešli Narod i pravda i Socijaldemokrate BiH koji će imati po dva zastupnika, te Naša stranka koja će imati jednog zastupnika.

Najnovije

spot_img