Sanjin Sefić se obratio sudu: Volio bih da sam stradao umjesto njih

Preporučujemo

Na iznošenju završnih riječi odbrane, Sudskom vijeću Kantonalnog suda u Sarajevu obratio se optuženi Sanjin Sefić koji je kazao kako bi volio da se postupak ranije završio i da bi volio da je stradao umjesto Selme Agić i Edite Malkoč.

“Ja nemam lijepe crte lica i možda izgledam grubo i možda su zato procijenili da se ne kajem, ali to nije tako. Ja sam na lijekovima od tog dana. Žao mi je što je taksista dezavuisao javnost i sud i nije priznao da su djevojke izbjegavale njega da ih ne udari”, rekao je Sefić.

Kazao je kako su Tužilaštvo KS i oštećena strana govorili kako se njegova porodica smije i dobacuje tokom suđenja, ali da to nije tačno jer bi ih do sada sud kaznio.

“Naprotiv, meni je dobacivano, a mojoj porodici je prijećeno za što imamo audio snimke. Tužilaštvo i oštećena strana napravili su od nas da smo kriminalci, kriminalna organizacija i mafija. Jednom sam uvjetno osuđen 2010. godine. Prije nemilog događaja to je bilo u ladicama i tek su me 2015. godine zvali da potpišem uvjetnu kaznu. Sa 22 godine sam otišao u Bagdad i radio pod stalnim napadima, u Švedskoj sam radio na minus 30 stepeni i skidao led sa fasada, te na plus 40 stepeni u Barceloni u kafiću. Ne žalim se, zaradio sam plaću”, rekao je Sefić.

Istakao je kako nije želio biti poput većine svojih vršnjaka kojima roditelji daju novac, da prodaje drogu ili pljačka. Naglasio je kako nikada u životu nije probao drogu.

“Rađen je detaljan pregled mog vozila. Da sam koristio drogu našli bi nešto, ali nađen je samo sportski napitak. Toliko o tome da koristim drogu”, rekao je.

Kazao je i to kako je Tužilaštvo KS od njegove sestre napravilo narkomanku i prodavačicu droge, ali da to nije tako.

“Sara je upala u loše društvo kada sam radio vani, ali sada radi i obnovit će sada godinu na Pravnom fakultetu. Spominjali su i moju majku, a ona je završila Elektrotehnički fakultet. Na pitanje ko mi je idol, uvijek sam govorio otac jer je sa godinu dana ostavljen u domu i nakon što završio srednju završio je na ulici s dvije kese u rukama. Sve je stekao sam na pošten način bez kriminalnih radnji”, kazao je.

Kazao je i to kako je, dok je bio u Srbiji, mogao pobjeći da je htio jer je imao novac i pasoš, a načelnik policije Srbije je izjavio kako je slobodan čovjek dok se ne raspiše crvena potjernica za njim.

“Tužilaštvo je kazalo da sam bio u Novom Pazaru i još nekim mjestima. Da jesam valjda bi postojali dokazi. Ja sam došao kod prijatelja, okupao se i presvukao jer od dana nesreće ja nisam bio ja. Pitao sam ga u koju policijsku stanicu da se predam i rekao mi je u Novi Sad. Tada sam nazvao oca i rekao mu da obavijesti MUP KS da ću se predati”, rekao je.

Istakao je kako je bio umoran i da nije shvatio da je odbio da bude izručen po hitnoj proceduri jer je mislio da će ga odmah deportovati u BiH.

“Nije bitno jesam li izručen za jedan ili 20 dana, ali predao sam se i stao časno pred sud. Kajem se i žao mi je zbog nemilog događaja. Volio bih da sam ja stradao umjesto njih”, poručio je Sefić.

Njegovim obraćanjem sudu okončano je suđenje u ovom predmetu. Izricanje presude zakazano je za 26. spetmebar u 10 sati.

(RTV GD/klix)

Najnovije

spot_img