Salkić: Božić slavi život, mir i ljubav

Preporučujemo

Potpredsjednik bh. entiteta RS Ramiz Salkić čestitao je Božić banjalučkom biskupu Franji Komarici i katoličkim vjernicima u Bosni i Hercegovini.

– Blagdani u našoj domovini nas svaki put iznova podsjete na višestoljetne i jedinstvene vrijednosti koje se njeguju u Bosni i Hercegovini. Vrijeme pokazuje da jedna od tih vrijednosti – zajednički život, koji je generacijama izgrađivan na tlu ove zemlje, uprkos svemu, nema alternativu – naveo je Salkić.

To potvrđuju, dodaje, i blagdani, jer, danas, vjerovatno ne postoji grad ili opština u Bosni i Hercegovini u kojoj katolici ne dočekuju svoj najradosniji blagdan Božić.

– Nadam se da će ovaj blagdan, koji je u katoličkoj vjeri označen kao blagdan, koji slavi život, mir i ljubav, svim katolicima u Bosni i Hercegovini donijeti bolji i sretniji život, te da će katolici radost ovog blagdana podijeliti sa svojim komšijama, njegujući zajedništvo i dobre odnose – naveo je entitetski potpredsjednik.

Blagdani su prilika da se, kako je istakao, posebna pažnja posveti obespravljenima i ugroženima, te da se učini sve da im se pomogne.

– Naše opredjeljenje mora biti izgradnja zemlje jednakih šansi i mogućnosti za sve njene građane bez obzira gdje žive i kako se Bogu mole.

Uvaženom biskupu Franji Komarici i svim katolicima u Bosni i Hercegovini, u ime Bošnjaka i u svoje ime, od srca želim sretne božićne blagdane – stoji u čestitci Ramiza Salkića, potpredsjednika bh. entiteta RS.

Najnovije

spot_img