RVI iz Teočaka Hariz Ramić treba našu pomoć: Za operaciju zloćudne tvorevine na mozgu potrebno 28 hiljada eura

Preporučujemo

Udruženje građana “Srcem za Teočak” pokreće akciju prikupljanja novca za liječenje teško oboljelog demobilisanog borca i ratnog vojnog invalida Prve teočanske brigade  iz Teočaka Hariza Boške Ramića, heroja sa sjeveroistočnog dijela Teočaka i Bosne, borca koji je u najtežim ratnim vremenima i bitkama za odbranu Teočaka ostao bez oka i teškog ranjavanjanja, što je za posljedicu imalo visoku amputaciju njegove noge. Akciju je podržalo i Udruženje demobilisanih boraca Općine Teočak.

Daljom progresijom njegove bolesti, Harizu je nakon liječenja na UKC Tuzla nedavno dijagnosticirana zloćudna tvorevina na mozgu. Nada za operativni zahvat i ozdravljenje se pojavila u Turskoj, te su za nju potrebna određena sredstva. Riječ je o 28 000 eura.

Ovom prilikom pozivamao: sva nadležna boračaka ministarstva, boračke saveze sa područja tuzlanskog kantona, općine Teočak i Sapnu, javne ustanove, pravna i fizička lica -privrednike/poduzetnike, boračke organizacije i druga udruženja građana, nevladine organizacije, naše saborce i građane u inostranstvu sa područja Teočaka, Sapne, Ugljevika, Bijeljine, Janje…sve dobre i humane  ljude ko god ONI bili, da pomognemo ovom  dobrom insanu, bratu, prijatelju, komšiji, „gromadi od čovjeka“ i velikom bosanskom patrioti našem Harizu Ramiću.

Nadamo da će se svi ljudi dobre volje odazvati na ovaj naš apel, kako bi smo zajednički u što kraćem roku skupili potreban novac za Harizovo liječenje.

Budimo heroji u miru, kao što je NAŠ BOŠKO bio u ratu!

Uplate se mogu  izvršiti lično ili na sljedeći devizni račun:

BA391404014100128967

BIC (SWIFT Code) : SABRBA22

SBERBANK BH d. d. SARAJEVO-BiH

RAMIĆ ENES

Najnovije

spot_img