Zločin kod Novog Sada: Zaklan pekar u Begeču

Zločin kod Novog Sada: Zaklan pekar u Begeču

44
0
PODIJELI

Pekar iz Begeča, naselja kraj Novog Sada, zaklan je noćas, saznaje “Blic”. Počinilac je uhapšen, a uviđaj je u toku. Prema prvim dostupnim informacijama, može se zaključiti da ubistvo nije na nacionalnoj osnovi, i nije motivisano incidentom na utakmici Srbija-Albanija.

Ubijeni pekar je poznat pod nadimkom Kica, bio je Makedonac, a decenijama je držao pekaru u Begeču. Potvrđeno je da je S.S. ubijen tokom protekle noći sa više uboda nožem.

Prema saznanjima novosadskih medija, riječ je o vlasniku pekare “Sloboda” u Begeču Slobodanu Stojanovskom. Tijelo pekara izbodeno nožem u beživotnom stanju je pronašao jedan od radnika u njegovoj pekari kada je iz lokala krenuo u dvorište po drva da naloži vatru za pekarsku peć. On je odmah alarmirao policiju koja je ubrzo stigla na mjesto događaja.

Ubica je nekoliko sati nakon ubistva uhapšen, potvrdila je policija, navodeći da ovo ubistvo nije na nacionalnoj osnovi i nije motivirano incidentom na utakmici Srbija-Albanija, kao i da nije u vezi sa prethodnim napadima na vlasnike pekara.

Prema riječima komšija, Stojanovski nije bio konfliktna ličnost, ali je bio sklon alkoholu, zbog čega pekara često nije radila i po nekoliko dana.

Veljović: Privedeno više lica koja su u vezi sa ubistvom

Direktor policije Milorad Veljović izjavio je da je do sada privedeno više lica koja se mogu dovesti u vezu s ubistvom, ali da to krivično djelo nije izvršeno na nacionalnoj osnovi.

– Poslije izvršene obdukcije tačno će se utvrditi šta je uzrok smrti. Policija je odmah poduzela operativne mjere na rasvjetljavanju ovog događaja i tom prilikom je do sada privedeno više lica koja se mogu dovesti u vezu sa ubistvom Stojanovskog – rekao je Veljović i dodao da je tijelo nađeno u sklopu porodične kuće sa povredama nanijetim oštrim predmetom, pišu srbijanski mediji.

On je u saopćenju za javnost objasnio da je riječ o licima koja su sklona konzumiranju alkohola, a koja su bila u čestom, gotovo svakodnevnom kontaktu sa pokojnim Stojanovskim.

– Ono što želim ovom prilikom da kažem to je činjenica da ovo krivično djelo nije izvršeno po bilo kojoj nacionalnoj osnovi niti je motivisano događajima na utakmici Srbije i Albanije niti se može dovesti u bilo kakvu vezu sa zadnjim događajima kada su razbijani objekti ili izlozi lica, odnosno objekti koji su u vlasništvu lica druge nacionalnosti – rekao je Veljović.

On je naveo da policija intenzivno radi na otkrivanju počinilaca napada na pekare čiji su vlasnici Albanci i već danas u Novom Sadu, Sremskoj Mitrovici i u Vršcu privodi više lica na poligrafsko testiranje koja se mogu dovestu u vezi sa tim događajima.

– Jednostavno, želim da kažem da građani Srbije moraju vjerovati u policiju i da policija mora pružiti bezbjednost svakom građaninu bez obzira na nacionalnu i bilo kakavu drugu pripadnost – rekao je Veljović.

Prema njegovim riječima, policija je izuzetno angažovana na rasvjetljavanju ne samo ovih događaja nego i na obezbjeđenju i raznih sportskih manifestacija i drugih događaja.

– Već danas u Srbiji je angažovano više od 5.000 policijskih službenika na obezbjeđenju fudbalskih utakmica od, samog derbija – fudbalske utakmice Patizana i Zvezde do onih nižerazrednih. Tako da želim da kažem da javnost mora da shvati ulogu policije i da policija mora biti ta koja mora garantirati bezbjednost i sigurnost svakog građanina ove države – poručio je Veljović.