Vjetar čupao drveće i bacao kontejnere u Pirotu! (VIDEO)

Vjetar čupao drveće i bacao kontejnere u Pirotu! (VIDEO)

73
0
PODIJELI

Pirot je sinoć zahvatilo jako nevrijeme koje je bacalo kontejnere po ulicama i čupalo drveće iz korijena, javlja srpski Telegraf. U olujnom nevremenu vjetar je iščupao nekoliko stabala, a “oduvao” je i malo dječje igralište u naselju Rogoz.

Predsjednik Mjesne zajednice Nova Mala Dalibor Pančić kazao je Tanjugu da je u naselju Rogoz jak vjetar sa velikog broja kuća skidao crjepove.

“Skoro svaka druga kuća ima neki vid štete, a uglavnom su to krovovi. Vjetar je prevrnuo i dječje igralište koje smo postavili prije dvije godine”, kazao je Tanjugu Pančić.

U Ulici 46. divizije nevrijeme je iz korijena isčupalo brezu visoku tridesetak metara i oborilo je na ulicu i na automobil parkiran u blizini. U Ulici Predraga Boškovića nevrijeme je bacalo kontejnere koji se u njoj nalaze. Kod Sopotske petlje nadomak Pirota, nevrijeme je oborilo šleper koji je zakrčio magistralni put ka Pirotu. Ranije tokom dana jako nevrijeme zahvatilo je Bosnu i Hercegovinu, a u Sloveniji je pao snijeg. Stručnjaci su upozorili da se oluja kreće ka Srbiji i da se u narednom satima može očekivati da dođe do zahlađenja i obilnih padavina.(Radio Glas Drine/Tuzlanski.ba)