Uhapšena 22 člana kriminalne grupe zbog posredovanja u prostituciji u Srbiji i BiH

Preporučujemo

U Srbiji su uhapšene 22 osobe osumnjičene za organizovanje prostitucije na području Beograda. Među uhapšenima je i jedan policijski službenik. Hapšenja su izvedena po nalogu Tužilaštva za organizovani kriminal Srbije.

U saopštenju Tužilaštva se navodi da su hapšenja uslijedila nakon višemjesečnog predistražnog postupka sprovedenog u saradnji sa Službom Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije za borbu protiv organizovanog kriminala.

Riječ je o dvije kriminalne grupe za koje postoji osnovana sumnja da su se od marta do kraja novembra 2019. organizovale radi posredovanja u vršenju prostitucije.

Sumnja se da su oni u periodu od marta 2019. godine do januara ove godine na području Republike Srbije i Bosne i Hercegovine iznajmljivali stanove u kojima su angažovali osobe ženskog pola radi pružanja seksualnih usluga.

Oni su, kako se navodi, osumnjičeni da su u većem broju iznajmljenih stanova na području Beograda organizovali i pružali seksualne usluge za veći broj korisnika i na taj način pribavili značajnu protivpravnu imovinsku korist.

Uhapšenim osobama je određeno policijsko zadržavanje i privedene su u Tužilaštvo za organizovani kriminal radi saslušanja.

Najnovije

spot_img