Split još jednom pokazao da suosjeća sa Srebreničanima

Split još jednom pokazao da suosjeća sa Srebreničanima

41
0
PODIJELI

Oko 200 građana Splita učestvovali su jučer u “Mimohodu 8372” koji je organiziralo Vijeće bošnjačke nacionalne manjine Grada Splita povodom 18. godišnjice od genocida u Srebrenici. Još jednom je Split pokazao da suosjeća s patnjama koje su prošli  i prolaze Srebreničani – izjavio je Feni predsjednik koordinacije bošnjačkih organizacija za grad Split i Splitsko-dalmatinsku županiju Kadro Kulašin. 
Kaže kako je i veliki broj turista zabilježilo snimanjem i fotografiranjem povorku.

Na manifestaciju se odazvao i gradonačelnik Splita Ivo Baldasar, izaslanik župana Splitsko-dalmatinske županije Damir Gabrić, predsjednica židovske općine Split, nekolicina sveučilišnih profesora i građani Splita raznih nacionalnosti.

Na samom početku manifestacije, na Trgu Republike je organiziran prigodan program, uz puštanje muzike o temi Srebrenica, nakon čega su Rubina Sarajlić i Mirjana Martinić recitirale pjesme bh. autora posvećene Srebrenici.

Za to vrijeme je svakom sudioniku mimohoda podijeljen “Cvijet Srebrenice”, nakon čega je povorka krenula centrom grada.

Nakon prolaska predviđene rute, povorka se oko 18.00 sati uputila u prostorije Kazališta mladih gdje je organizirana projekcija dokumentarnog filma o genocidu u Srebrenici.

-Ja i moja generacija smo mislili da je to (genocid) davna prošlost iz Drugog svjetskog rata. Nažalost, u ovom ratu na pragu 21. stoljeća dogodio se u Srebrenici pokolj nevinih ljudi – izajvio je gradonačelnik Splita.

Za vjernike zajedničkog iftara u mesdžidu je obavljena prigodna molitva za duše žrtava genocida u Srebrenici.