Podnesena krivična prijava protiv Emira Hadžihafizbegovića: Vozio je prebrzo i ubio ženu

Podnesena krivična prijava protiv Emira Hadžihafizbegovića: Vozio je prebrzo i ubio ženu

48
0
PODIJELI

Službenici PU Sisak podnijeli su krivičnu prijavu protiv bh. glumca Emira Hadžihafizbegovića zbog, kako navode, izazivanja saobraćajne nesreće u drumskom saobraćaju.

Hadžihafizbegović je na autocesti kod Novske, u mjestu Bročice, udario ženu koja je kasnije umrla u bolnici u Novoj Gradiškoj. Riječ je o 63-godišnjoj Ankici Kuduz. Nesreća se dogodila na mjestu gdje je dvadesetak minuta prije, još uvijek nepoznati vozač, porušio više svjetlećih znakova, kojima je saobraćaj zbog radova na autocesti preusmjeravan na desnu traku. To se vozilo nije zaustavilo, iako je uništilo svijetleće oznake i sisačka policija za njim intenzivno traga, doznaje Slobodna Dalmacija u PU Sisačko-moslavačkoj. Protiv toga nepoznatog vozača policija je podnijela prekršajnu prijavu zbog bijega s mjesta nesreće.

Prekršajno je prijavljen i vozač ličnog vozila P. A. (46) iz Cerne, zbog neprilagođene brzine. On je, nakon što je naletio na porušene svjetleće oznake, zaustavio vozilo u zaustavnoj traci kako bi promijenio probušenu gumu. Dvije putnice u vozilu izašle su vani i stajale pored vozila, gledajući kako vozač mijenja gumu. Emir Hadžihafizbegović na njih je naletio svojom Škodom velikom brzinom, obrazloženo je u krivičnoj prijavi.

Naime, do mjesta uništenih svijetleći oznaka vozači su trebali doći sa smanjenom brzinom jer su znakovi na autocesti upozoravali na radove i obvezno smanjenje brzine. Toga se nisu pridržavali oba prijavljena vozača. Prekršajna prijava podnesena je protiv još jednog vozača iz Zagreba koji je nedugo nakon ove nesreće naletio na uništene svjetleće oznake. I on je vozio nepropisno brzo.