Lozničanka ubila komšiju jer mu je dugovala 300 evra

Lozničanka ubila komšiju jer mu je dugovala 300 evra

61
0
PODIJELI

Lozničanka S. Đ. (40), koja je u srijedu, kasno uveče, uhapšena zbog sumnje da je u nedjelju, oko 17 sati, ubila Mijaila Dragićevića (85) i kojoj je određeno policijsko zadržavanje, kako “Novosti” saznaju, liječena je alkoholičarka.

Liječenje u specijalizovanoj ustanovi, očigledno je, nije dalo rezultate, jer je nastavila da druguje sa čašicom. Pila je i u komšiluku. Niko, međutim, nije mogao ni da nasluti da je spremna na sve, pa i na zločin nad starcem.

“Većina nas je znala da ona često ide kod Mijaila, koji je živeo sam”, pričaju komšije S. Đ. i ubijenog starca. “Kuće u kojima su živeli, u Ulici Marije Bursać, razdvajala su samo četiri broja. Smatrali smo da S. Đ. ide kod starca, u dogovoru s mužem, kako bi mu izvukla koji dinar.”

Ubrzo poslije hapšenja, S. Đ. je shvatila da policija raspolaže neoborivim dokazima.

“Ona je u istrazi, pred svojim braniocem, priznala ubistvo”, rečeno je u policiji, koja je prije hapšenja “sklopila sve kockice”, pa je ova žena, praktično, tokom saslušanja, bila u nekoj vrsti takozvane šah-mat pozicije.

Kako “Novosti” nezvanično saznaju, S. Đ. je ubila starca u nedjelju oko 17 časova. Došla je kod njega u kuću, kao što je i ranije dolazila, “mada su u posljednje vrijeme bili narušenih odnosa”. Primio ju je u kuću, a ona ga je usmrtila motkom koja joj se našla pri ruci. Ostavila ga je u lokvi krvi, na krevetu.

Tu ga je u ponedjeljak, na Badnji dan, pronašao njegov sin Milisav. On je, da bi ušao u kuću, morao da razvali vrata, jer se starac nije javaljao na telefon, niti otvarao vrata, iako je dan ranije naručio pečenicu za Božić.

Poslije zločina, S. Đ. je zaključala spoljna vrata i otišla!

Petnaestak dana ranije, prema našim saznanjima, Mijailo je S.Đ. prijavio, “jer mu nije vratila 300 evra, koliko joj je dao na zajam”. Ona je objasnila da je odlučila da ga se “riješi” jer je, navodno, ucjenjivao kako će za njihovu ljubavnu vezu, do detalja, obavijestiti čovjeka sa kojim živi nevjenčana.

Prema nezvaničnim saznanjima, ova Lozničanka je u posljednje vrijeme uzimala neuporedivo veće količine alkohola nego što je mogla da podnese.

“Nije krila da joj je starac, koji je tražio da mu vrati dug, neka vrsta noćne more”, kažu upućeni. “Na jednom mestu je čak rekla da bi bilo dobro da nađe nekoga da ga istuče, ali je, na kraju, odlučila da ga lično ubije.”

Mijailov sin Milisav je, po saznanju da mu je otac ubijen, rekao da je “sigurno u pitanju koristoljublje, jer je starac kod sebe imao oko 1.500 evra, koje je držao, vezane gumicom, uz sebe”.

Da li je taj novac pronađen zasad se ne zna.

Trenutak istine

S. Đ. je živjela sa čovjekom koji iza sebe ima prethodni brak i troje djece, koja ne žive s njim.

Učestvovao je, svojevremeno, u TV emisiji “Trenutak istine”.

Bivša supruga je, kako saznajemo, rekla poznanicima da je, kad je čula da je “pao” na pitanju koje se na nju odnosilo bila jako srećna.

Čovjek koji je živio sa S. Đ. bavi se raznim majstorijama i, kao i ona, uživa u alkoholu, ali ne slovi za kavgadžiju.

(Radio Glas Drine/Novosti)