Ljubavnice i supruge iz podzemlja: Fatalne žene koje su ‘došle glave’ srpskim...

Ljubavnice i supruge iz podzemlja: Fatalne žene koje su ‘došle glave’ srpskim mafijašima

19992
0
PODIJELI

Svaka potraga policije za kriminalcima usmjerena je, prije svega, na njihove supruge ili ljubavnice. Većina ih je i završila u zatvoru upravo zbog fatalne ljubavi.

Dejan Milenković Bagzi otkriven je u Grčkoj 2004. praćenjem telefonskih razgovora sa njegovom suprugom Jasnom, koja je zatim došla u Solun. Tako je pao prvi odbjegli „zemunac“. Zatim i drugi. Praćenjem Zorane Bajić, u novembru 2006, u stanu na Novom Beogradu uhapšen je Aleksandar Simović.

Nisu samo „zemunci“ padali zbog žena. Haškog optuženika Vlastimira – Rođu Đorđevića takođe je ‘odala’ ljubavnica, službenica Carine, na čiji je poziv 2007. lociran u Budvi.

Ljubiša Buha Čume i njegova supruga Ivana
Ljubiša Buha Čume i njegova supruga Ivana

 

Ljiljana Buha ostala je upamćena kao prva žena mafije, žena koja je platila ceh sukoba između suprugaLjubiše Buhe i njegovih dojučerašnjih prijatelja – Dušana Spasojevića i Mileta Lukovića. Uz prijetnje njih dvojice, ona je mužu sipala otrov u sok. Čumetovo trovanje bilo je prvi korak ka razotkrivanju zemunskog klana.

Lana Popović i Darko Šarić

U vezi je sa Darkom Šarićem od svoje 16. godine. Kažu da u njenom životu postoje tri velike ljubavi – Darko, posao vaspitačice i sin Aleksa, star pet godina.

Poslije Šarićeve predaje, prva mu je došla u privatnu posjetu, tražeći sa njim sastanak i u „ljubavnoj sobi”. Popovićeva je uoči akcije “Balkanski ratnik” radila na otvaranju privatnog obdaništa u Šilerovoj ulici u Zemunu.

Vrtić “Štrumfovi”, kao i stan u Ulici španskih boraca, oduzeti su joj u finansijskoj istrazi.

Lana Popović

Tokom njegovog skrivanja i Lana se krila od javnosti, ali je 21. oktobra prošle godine policiji napravila pravu pometnju kada je za Šarićev 43. rođendan na Facebook profilu objavila zajedničku fotografiju koja do tada nije bila poznata javnosti.

Na prvom suđenju se pojavila u firmiranoj garderobi, noseći ‘Chanel’ tašnicu.

Prije Lane Šarić je bio u braku sa Natašom Lončar iz Pljevalja, od koje se razveo 2005. Zatim se oženio Slovakinjom Veronikom Polačekovom, ali se i taj brak ubrzo završio.

Dvije ljubavi Duška Šarića

Prva supruga bila mu je Svetlana Dimitrić Šarić, manekenka iz Šapca, bivša misica i vlasnica magazina “Kod”, koji je izašao samo jednom uoči akcije “Balkanski ratnik”. Sa Duškom je rodila dvoje djece, sa kojima se, poslije raskrinkavanja klana, iz porodične kuće na Dedinju preselila u iznajmljenu kuću u Surčinu.

Uslijedio je razvod, a Duško, koji je u to vrijeme bio u Pljevljima, novu ljubav našao je u novoj manekenki –Nini Paskaš. Sa njom se zvanično oženio u decembru 2011, i to u zatvoru u Bijelom Polju, gdje služi petogodišnju kaznu zbog pranja para.

Nina Paskaš

Svečanom činu prisustvovali su samo kumovi i zatvorsko osoblje, ali je mlada dva dana kasnije napravila veliku žurku u beogradskom klubu “Magacin”, gdje je svima pokazala skupocjeni vjenčani prsten.

Među prvima joj je čestitala jetrva Lana Popović. Nova mlada od Duška je na poklon dobila stan u Beogradu, automobil, splav, teretanu…

Luka i Barbara Bojović

“Ona izgleda kao deset žena. Za njenom dugom kosom i savršenim oblinama muškarci lako mogu da polude. Poludio je i Luka Bojović. Dovoljno da bude uhapšen” – ovako je španski dnevnik ABC objasnio zašto je Luka Bojović, vođa zemunskog klana, uhapšen 9. februara 2012. u Valensiji i time Barbari dao jedan od najljepših ikada izrečenih komplimenata.

Barbara Bojović

Barbara je kćerka čuvenog golmana OFK Beograda i Partizana Petra Borote, koji je 2010. umro u Đenovi. U Beogradu je prije Bojovićevog hapšenja posljednji put viđena februara 2010. na očevoj sahrani na Novom groblju. U Valensiji je držala poslastičarnicu, vodila djecu u školu, na tenis…

Poslije Lukinog hapšenja, i ona i njegov brat Nikola bili su uhapšeni u Španiji, ali su pušteni 20 dana kasnije.

U srpskoj javnosti Barbara se potom ponovo pojavila na sahrani – u maju prošle godine na sahrani Lukinog brata Nikole. Barbara sa Lukom ima troje djece.

Milorad Ulemek Legija i žene

Maja Luković je prva žena najpoznatijeg srpskog osuđenika, sa kojim ima 15-godišnju kćerku. Legiju je napustila 1998. dok je bila trudna. Iz Srbije je tada otišla u Kanadu kod roditelja. Bavi se novinarstvom, glumom, prodajom nekretnina.

Aleksandra IvanovićAleksandra Ivanović

Po njenom odlasku Legija je započeo ljubavnu vezu sa udovicom Nebojše Đorđevića Šuce –Aleksandrom Ivanović. Počeli su zajednički život u kome je Legija usvojio Aleksandrinog sina iz prvog braka, a zatim sa njom dobio tri kćerke. U trenutku Legijine predaje, 2. maja 2004, Aleksandra nije bila kod kuće.

Kada su joj javili da se predao policajcima ispred kuće u Košutnjaku, izgovorila je: Da li je on lud? Od tog dana Aleksandra je imala policijsko obezbjeđenje, koje joj je ukinuto dvije godine kasnije.

U julu 2009. posle konfiskovanja vile njenog supruga, preselila se u stan u Durmitorskoj ulici, a zatim je zbog školovanja djece ponovo otišla u inostranstvo, u Francusku.

Ana Simić u ljubavnom trouglu

Udovica Cvetka Simića, kuma Luke Bojovića. Zbog ljubavne veze sa Anom (na slici) Sretko Kalinić ubio je njenog muža Cvetka, bukvalno raskomadao njegovo tijelo i dijelove bacio u zagrebačko jezero Jarun 2010. Ljubavna veza otkrivena je poslije hapšenja Miloša Simovića u Zagrebu.

Ana Simić

– Kalinić mi je ispričao da je Simića ubio u jednoj opuštenoj šetnji opalivši mu metak u glavu, a kasnije delove tela bacio u jezero Jarun da bi se ovaj vodio kao nestao, a on nesmetano bio s njegovom ženom. Bio je patološki zaljubljen u Anu! Bili su u tajnoj vezi, samo je o njoj pričao. Želeo je sve što je Simićevo, njegov život, njegovu ženu i decu s njom – pričao je Simović.

Kalinić je na suđenju negirao vezu sa Anom, ali je ona to javno na suđenju priznala.

(Radio Glas Drine/Blic,Depo)