Ljubavna saga dovela do tragedije: Anel je ubijen i spaljen u šumi...

Ljubavna saga dovela do tragedije: Anel je ubijen i spaljen u šumi zbog ljubavnice Mubere

1428
0
PODIJELI

Anel Papić (32), koji je brutalno ubijen i spaljen u šumi nadomak Sjenice sahranjen je jučer na lokalnom groblju u 13 sati. Anela je pretučen nasmrt i zapaljen u šumi, a otac ubijenog sumnja da je ubica suprug žene s kojom je Anel bio u vezi.

Policijska istraga koja traje od subote kada je nađeno Anelovo tijelo, ukazuju da je počinilac ovog ubistva Senad Muhović iz Prijepolja.

On je najprije kamenom Anelu nanio brojne povrede po glavi, a zatim je pokušao da spali njegovo tijelo.

Prve informacije o mogućem osumnjičenom, policiji je dao Ahmo Papić, otac ubijenog Anela.

– Jutros je kod mene bio komandir policije. Rekao mi je da imaju dokaze da je Senad u petak ubio mog sina. I njegova žena Mubera, koja je bila u tajnoj ljubavnoj vezi s mojim sinom je bila tu, na mjestu ubistva. Ne znam da li je bio još neko, i šta će biti sada. Pretpostavljam da će za Senadom i njegovom ženom Muberom biti raspisana potjernica. Oni su istog dana pobjegli iz zemlje, vjerovatno u Njemačku, gde Senad inače, živi – kazao je za Blic Anelov otac.

Ahmo Papić je novinarima kazao i da je Anel nestao u petak nakon što je rekao porodici da ide na šišanje. Zvali su ga na mobitel, ali se nije javljao. Počeli su ga tražiti. Porodica je u šumi našla Anelov automobil. Stigla je i policija koja je našla mrtvog mladića.

– Moj sin je umro u strašnim mukama – kaže Ahmo.

Dodaje kako je  Anel prije nego se oženio bio u vezi s Muberom i nastavio je vezu s njom i nakon što se oženio i dobio djecu.

– Kritizirao sam ga zbog toga, ali me nije slušao – kaže Ahmo.

(RTV GLAS DRINE/DNEVNI AVAZ)