Horor u staračkom domu: Starcu odsjekao penis poklopcem od paštete!

Horor u staračkom domu: Starcu odsjekao penis poklopcem od paštete!

72
0
PODIJELI

U jednoj od soba Doma za mentalno ometena i stara lica u Tutinu  pronađen je mrtav 55-ogodišnji štićenik iz okoline Smedereva koji je u ovoj ustanovi od 2011. godine.

Dok su se čekali ljekari da utvrde uzrok smrti i mrtvačka kola da preuzmu preminulog, u sobu je neopaženo ušao drugi štićenik, rodom iz opštine Savski venac u Beogradu, star oko 50 godina, koji je mrtvom štićeniku odsjekao polni organ. Kako smo nezvanično obavješteni, odsjecanje je izvršeno poklopcem od konzerve od paštete.

Direktor Doma za mentalno ometena i stara lica Ramiz Zećirović kaže da je “odsjecanje” uradio štićenik koji se ranije više puta samopovređivao nanoseći sebi, po tijelu, posjekotine raznim oštrim predmetima.

Čim smo primjetili njegovu sklonost ka samopovređivanju, odmah smo pokrenuli proceduru za prebacivanje ovog štićenika u neku drugu ustanovu gdje bi bio pod nadzorom ljekara i na liječenju.

Procedura je još u toku. Na žalost, jutros je iskoristio trenutak kada je preminuli bio sam u sobi i uradio to što je uradio, svima nam je zbog svega što se dogodilo teško – kaže Zećirović.

Istražni organi iz Novog Pazara stigli su u Dom za mentalno ometena i stara lica i vrše uviđaj, tijelo preminulog štićenika poslato je na obdukciju.

Dom za mentalno ometena i stara lica u Tutinu ima blizu 300 štićenika iz više od 70 gradova, posljednjih godina važi za jednu od boljih ustanova ove vrste u Srbiji.

(NOVOSTI)