Hodža diler pucao u sugrađanina i teško ga ranio!

Hodža diler pucao u sugrađanina i teško ga ranio!

77
0
PODIJELI

Ismet Graca (26) predao se policiji u nedjelju uveče, petnaestak minuta nakon što je ispred biračkog mjesta u Osnovnoj školi „12. decembar“ pucao u sugrađanina Muriza Kozića i teško ga ranio. Graca, po profesiji hodža, u Bosni i Hercegovini osuđen je na godinu i po dana zatvora zbog šverca dva i po kilograma heroina.

– Iako se pucnjava dogodila ispred biračkog mjesta, vrlo brzo se ispostavilo da to s politikom nema veze. I Graca i Kozić pripadnici su iste političke opcije, a do pucnjave je došlo pošto su se sreli na ulazu u školu u kojoj je Kozić bio član biračkog odbora. Njih dvojica su odranije u sukobu, a ispaljeni hici pogodili su Kozića u lakat i grudi – kaže izvor iz istrage.

Ismet Graca uhapšen je krajem prošle godine, ali tada zbog sumnje da je pokušao da organizuje ubistvo Samira Kozića, brata ranjenog Muriza.

– Graca je u nedjelju uveče u policiju došao s ocem i predao se. Ispričao je da je došao da glasa, da je Kozića slučajno sreo ispred škole i da je ovaj krenuo da ga udari. Navodno, on je iz straha potegao pištolj i pucao – kaže naš izvor.

I Graca i ranjeni Kozić imaju policijski dosije. Graca je 2009. godine uhapšen u Bosni i Hercegovini s još petoricom saradnika zbog šverca dva i po kilograma heroina, poslije čega je isključen iz aktivne vjerske službe.

(Radio Glas Drine/Depo)